Tätä kirjoitettaessa Yhdysvaltain presidentinvaaleista on kulunut 36 päivää ja ääntenlaskentaa ei ole vieläkään saatu kaikissa osavaltioissa valmiiksi. Takaraja on tammikuun kuudes 2021, jolloin Kongressin Vaalikollegio kokoontuu laskemaan valitsijamiesäänet ja julistamaan voittajan.

Viimeisin käänne tapahtui tänään, kun Texasin osavaltio haastoi Georgian, Michiganin, Pennsylvanian ja Wisconsinin osavaltiot oikeuteen sillä perusteella, että ne eivät noudattaneet vaalilakeja käyttäen perusteenaan vallitsevaa pandemiaa. Yhdysvalloissa osavaltioiden väliset oikeuskiistat käydään korkeimmassa oikeudessa.

Yhdysvaltain korkeimmalle oikeudelle jätetyissä asiakirjoissa Texasin yleinen syyttäjä Ken Paxton väitti, että osavaltiot tekivät lainvastaisesti viime hetken muutoksia, jotka vääristivät yleisten vaalien tuloksia. Virkamiehillä ei ole edes pandemian aikana valtaa tehdä viranomaispäätöksiä asioissa, jotka kuuluvat vain lainsäätäjille. Lisäksi Paxton väittää, että äänestyssäännöissä ja -menettelyissä oli eroja osavaltioiden eri maakunnissa, mikä rikkoo perustuslain yhdenvertaista suojelua koskevaa lauseketta.

June 22, 2017, Texas Attorney General Ken Paxton. (AP Photo/Tony Gutierrez)

”Luottamus vaaliprosessiemme eheyteen on pyhää ja sitoo kansalaisuutemme ja tämän unionin valtiot yhteen. Georgia, Michigan, Pennsylvania ja Wisconsin tuhosivat tuon luottamuksen ja vaaransivat vuoden 2020 vaalien turvallisuuden ja koskemattomuuden” kerrotaan Texasin syyttäjänviraston verkkosivustolla julkaistussa lausunnossa.

”Valtiot loukkaavat asianmukaisesti valittujen lainsäätäjien asettamia sääntöjä ja siten perustuslakia. Ohittamalla sekä osavaltio- että liittovaltiolain nämä osavaltiot eivät ole vain pilkanneet omien kansalaistensa ääniä, vaan myös Texasin ja kaikkien muiden laillisia vaaleja pitäneiden osavaltioiden äänestyksen rehellisyyttä ”, sanoi Paxton.

Hän pyysi tuomioistuinta rajoittamaan osavaltioita äänestämästä vaalikollegiossa, kunnes se kuulee perusteluja asiassa.

Pennsylvanian osavaltiossa oli jo ehditty itse vetää johtopäätökset asiasta, ja osa yleiskokouksen päättäjistä lähetti 4.12.2020 virallisen kirjeen osavaltion senaattoreille ja kongressiedustajille ilmoittaen useista järjestelmällisistä laittomuuksista vaaliprosessissa ja pyytäen heitä tästä syystä perumaan Pennsylvanian osavaltion valitsijamiesäänet.

”3 U.S.C. §15, valtuuttaa kongressin hylkäämään äänet, joita ei anneta säännönmukaisesti tai joita ei ole laillisesti sertifioitu. Edellä mainittu menettely on heikentänyt Pennsylvanian valtuuskuntaa vaalikollegiossa. Näistä syistä me allekirjoittaneet Pennsylvanian yleiskokouksen jäsenet kehotamme teitä vastustamaan Pennsylvanian kansainyhteisön valitsijamiesääniä ja äänestämään tällaisen vastaväitteen ylläpitämiseksi kongressin yhteisistunnon aikana 6. tammikuuta 2021.”

Presidentti Trumpin vaalikampanjan lakitiimin viimeisimmät kuulumiset ovat Rudy Giulianin ja Jenna Ellisin positiiviset koronatulokset. Presidentti itse keskittyy turvaamaan kansalaisille turvalliset ja Yhdysvalloissa valmistetut koronarokotteet.

Valtamedia jatkaa vaalien tulosten selvittelyn seurantaa.

https://www.newsmax.com/politics/paxton-lawsuit-battleground-states/2020/12/08/id/1000533/
https://www.breitbart.com/politics/2020/12/07/texas-sues-georgia-michigan-pennsylvania-and-wisconsin-at-supreme-court-election-rules/

Edit 9.12.2020 klo 0.45 korjattu Paxton on yleinen syyttäjä

UUSI KÄÄNNE, 17 MUUTA OSAVALTIOTA LIITTYY MUKAAN

PÄIVITYS 10.12.2020 klo 1.57
Uutistoimisto Reutersin mukaan Texasin nostamaan syytteeseen neljää vaa’ankieliosavaltiota vastaan on keskiviikkona 9.12. lähtenyt mukaan 17 muutakin osavaltiota, sekä myös presidentti Trump.

”Vaalien rehellisyys on keskeistä tasavallassamme, ja puolustan sitä joka käänteessä.”
Eric Schmitt, Missourin yleinen syyttäjä

Kuva: The Gateway Pundit
Alabama, Arkansas, Florida, Indiana, Kansas, Louisiana, Mississippi, Montana, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Utah ja West Virginia ovat liittyneet kanteeseen.

PÄIVITYS 11.12.1010 klo 14.40 Ohio ja Wyoming ovat liittyneet haasteeseen. Osavaltioita on nyt mukana yhteensä 21
https://nationalfile.com/update-21-states-now-support-texas-scotus-lawsuit-42-of-america-to-sue-8-of-america/

Otsikkokuva: USAn ja Texasin liput, Kurt Haubrich/Flickr/cropped

By B. Susi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *