Viron hallitus päätti maanantaina 23. marraskuuta uusista koronarajoitteista.

Uudet rajoitukset astuivat voimaan tiistaina 24. marraskuuta ja niiden mukaan maskin käyttö on pakollista kaikissa julkisissa tiloissa, kuten ostoskeskuksissa, virastoissa, kaupoissa ja kirjastoissa sekä julkisessa liikenteessä.

Maskipakko ei koske alle 12-vuotiaita lapsia ja tarvittaessa nenän ja suun voi peittää myös jollain muulla kuin maskilla.

Lisäksi 2+2-sääntö laajenee kaikkiin julkisiin sisätiloihin. Se tarkoittaa sitä, että vain kaksi ihmistä voi kulkea julkisissa tiloissa yhdessä ja muihin on pidettävä kahden metrin turvaväli. Sääntö ei koske perheitä.

Lauantaina 28. marraskuuta astuvat voimaan myös tapahtumia koskevat uudet rajoituksen. Ulkona järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua enintään 500 henkilöä ja teattereissa ja elokuvateattereissa saa kerralla olla maksimissaan 400 henkilöä.

Jos uusia koronarajoituksia ei noudata, eikä pysy esimerkiksi karanteenissa, Viron valtiolla on oikeus määrätä sakko, jonka enimmäismäärä on 9 600 euroa.

 

Asiasta uutisoi Helsingin Uutiset

https://www.helsinginuutiset.fi/teemat/3170769

https://www.valitsus.ee/en/news/government-approved-restrictions-prevent-spread-coronavirus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *