Tätä kirjoittaessa Yhdysvaltain presidentinvaaleista on kulunut 12 päivää eikä virallisia ääniä ole saatu vieläkään kokonaan laskettua. Sen sijaan todisteita vaalivilpistä vaalikoneiden kanssa ja ilman on alkanut löytyä, joten tästä syystä ääntenlaskussa on vielä työtä, eikä siitä ilmeisesti selvitä kulkematta oikeussalin kautta.

Normaaleissa vaaleissa vaalikoneet skannaavat niihin syötettyjen vaalilippujen äänet. Tämä nopeuttaa ääntenlaskua, koska samalla äänestyslipulla on äänestetty sekä presidenttiä, että osavaltion edustajia kongressin edustajainhuoneeseen ja senaattiin, kenties vielä joitain paikallisia toimijoita.

Mutta vaalikoneilla voitaan kuulemma myös vaihtaa ääniä, ja niin on ilmeisesti todellakin tehty. Useat hakkerit tai it-alan ammattilaiset ovat osoittaneet, että äänien vaihtaminen on itse asiassa helppo tehtävä.

Pidemmälle menee huippuasianajaja Sidney Powell joka sanoo twiitissään että vaalikoneet on alunperin valmistettu vain huijaamista varten. Aikamoinen lausunto, eikä voi olettaa että hänen tasoisensa lakiammattilainen laittaisi maineensa likoon ellei hänellä olisi todisteita. ”Meillä on niin paljon todisteita, että tuntuu kuin niitä suihkuaisi paloletkusta.” Powell sanoo Fox Newsin ”Sunday Morning Futures”-ohjelman vieraana 15.11.2020.

Tässä vaiheessa alkaakin näyttää siltä, että presidentti Trump, hänen kampanjatiiminsä ja lakiammattilaiset lähtivät vaaleihin tietoisina siitä, että Bidenin joukkue aikoo huijata. He antoivat sen tapahtua, jotta huijus voisi tulla ilmi. Ilman rikosta, ei ketään voi syyttää saati tuomita, tai syyttelyt olisivat vain tyhjää puhetta.

Aikaisemmin Yhdysvalloissa käytössä olleet elektroniset äänestyskoneet ovat jäänet pois, koska niiden tuloksia pystyi manipuloimaan helposti, jopa etäyhteydellä, ja näissä vaaleissa palattiin ns. paperiäänestykseen. Demokraatit ajoivat kovasti postiäänestystä koronapandemian takia, kun taas presidentti Trump kommentoi kuluneen vuoden aikana useita kertoja, että postiäänestyksellä on helppo huijata, eikä hän luota siihen.

Teksasin hallinnon tietoliikenneasiantuntijat hylkäsivät kolmesti Dominion Voting Systems -sovelluksen, jota on käytetty useissa osavaltioissa, joista on raportoitu vaalivilppejä. Tutkijat esittivät erityistä huolta siitä, soveltuiko järjestelmä ”aiottuun tarkoitukseen; toimii tehokkaasti ja tarkasti; ja on suojattu vilpilliseltä tai luvattomalta manipuloinnilta.” He päättelivät, että Dominion-järjestelmät ja vastaavat laitteistot eivät täyttäneet Texas Election Code -sertifiointistandardeja.

Toisin kuin Texas, muut osavaltiot sertifioivat järjestelmän käytön, mukaan lukien Pennsylvania, jossa väitettyjä äänestysvilppejä on jo useita.

Dominion-järjestelmä otettiin käyttöön myös Pohjois-Carolinassa ja Nevadassa, joissa vaalitulokset kyseenalaistetaan, ja Georgiassa ja Michiganissa, missä tapahtunut ”häiriö” käänsi republikaanien ehdokkaan presidentti Donald Trumpin tuhannet äänet demokraatti Joe Bidenille.

Dominion Voting System, kanadalainen yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Denverissä, on yksi kolmesta yrityksestä, joita käytetään ensisijaisesti Yhdysvaltain vaaleissa. Muut ovat Election Systems and Software sekä Texasissa toimiva Hart InterCivic.

Mediatalot, kuten CNN joka julisti Bidenin jo voittajaksi, ovat siirtyneet käyttämään Bidenistä ”president elect” nimityksen sijaan nimitystä ”projected winner.”

CNN näkymä presidentinvaalin tilanteesta. Raidallisella merkitty osavaltiot joissa Biden ohitti Trumpin johdon ääntenlaskennassa.

Virallisia tuloksia odotellessaan presidentti Trumpin kannattajat järjestivät muutaman päivän varoitusajalla kokoontumisen pääkaupunki Washington DC:n Freedom Plazalle osoittaakseen tukeaan Trumpille. Tilaisuus oli rauhallinen ja hyväntuulinen. Presidentti itse tervehti kadunvierillä olevia kansalaisia ajaessaan autosaattueessa tapahtuman halki.

Netissä levinnyt mainos tapahtumasta sai ihmiset lähtemään muutaman päivän varoitusajalla Washington D.C:in.
”Stop the steal” ”Pysäyttäkää äänten varastaminen”
Ilmakuva Freedom Plazalta 14.11.2020
Marssi Trumpin puolesta Washington D.C:ssä 14.11.2020 Kuva: Julio Cortez / AP

Kansikuva: Trumpin kannattaja Carri Dusza pitelee plakaattia ”Vain lailliset äänet” ääntenlaskentapaikan ulkopuolella päivä sen jälkeen, kun media on julistanut entisen varapresidentti Joe Bidenin uudeksi presidentiksi. Philadelphia, Pennsylvania, U.S. 8.11.2020. REUTERS/Mark Makela

https://www.newsmax.com/headline/trump-election-nypost-theft/2020/11/15/id/997099/

By B. Susi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *