Kun on kulunut neljä päivää Yhdysvaltain presidentinvaaleista, äänten lasku on edelleen kesken Alaskassa, Arizonassa, Georgiassa ja Pohjois-Carolinassa. Presidentti Trumpin valitsijamiesmäärä ei ole noussut, mutta Pennsylvania sai viimein laskettua äänet ja Bidenin valitsijamiesmäärä saavutti 270 rajan, ja eräät suuret mediatalot julistivat Biden voittajaksi ja seuraavaksi presidentiksi.
No mediatalot eivät ole virallisia presidentin julistajia, mutta monet ihmiset jotka ovat tottuneet pitämään mediaa luotettavana, uskovat asian olevan näin.

Joe Biden ei ole vielä pitänyt minkäänlaista puhetta, koska tilannetta ei ole julistettu viralliseksi, mutta Trumpin kampanjatiimi piti lehdistötilaisuuden, jossa lueteltiin useita erilaisia rikkeitä vaalien järjestämisessä. On demokratian perusta, että äänestäjät saavat rehelliset vaalit ja niin ei nyt näytä valitettavasti käyneen. Haasteet viedään oikeuden käsittelyyn maanantaina.

Lähtökohtaisesti postin kautta äänestäminen on epävarma tapa, koska ei voida todentaa, ettei äänestäjään olisi vaikutettu painostamalla, tai että äänestyslipukkeen olisi täyttänyt äänestäjä itse.
Lisäksi Posti on hukannut pitkin syksyä äänestyslippuja ympäriinsä, niitä on löydetty roskiksista ja ojista ja niitä on varastettu ja postilaatikoita on räjäytetty.

Postin työntekijöitä on tullut julkisuuteen ja kertonut että heitä on pyydetty leimaamaan postin kautta liian myöhään tulleita äänestyslappuja edellisen päivän leimalla. He ovat valmiita todistamaan oikeudessa.

Mitä epävarmempi vaalitapa on, sitä tarkempana on oltava äänten laskennassa ja vaalilakien ja -sääntöjen noudattamisessa.

Vaalitarkkailijoita ei ole päästetty seuraamaan äänten laskentaa ainakaan Pittsburghissa eikä Philadelphiassa. Uutta äänten laskua vaaditaan myös, koska niin paljon kuolleiden ihmisten ääniä on ilmennyt vaaleissa.

Eikä Trumpin kampanjatiimi ole ainoa joka on nostamassa oikeusjuttuja. Arizonalaiset äänestäjät ovat jättäneet haasteen Maricopa Countya vastaan tussien käytöstä äänestyspaikoilla, kun virallisesti kuuluisi käyttää kuulakärkikynää. He epäilevät että ääniä on hylätty koska elektroninen lukija ei lukisi kuin kuulakärkikynän mustetta. Arizonan yleinen syyttäjä Mark Brnovich kertoo että asiaa on tutkittu ja näyttäisi siltä, että tussin käyttö ei ole vaikuttanut äänestystulokseen.

Michiganissa Antrimin piirikunnassa havaittiin ääntenlaskuun käytetyn taulukkolaskentaohjelman toimivan huonosti ja aiheuttaneen 6000 äänen sekoittumisen, niin että republikaanien ja demokraattien äänet menivät sekaisin. Joe Biden ehdittiin julistaa voittajaksi Antrimissa, kunnes virhe huomattiin ja kaikki äänet laskettiin uudestaan, käsin. Trump voitti yli 2000 äänellä. Tämä sama laskentaohjema on käytössä 47 muussa Michiganin piirikunnassa.

Vedonlyöntifirmat eivät ole vielä sulkeneet vedonlyöntiä presidentinvaaleihin. Betfair ja Unibet odottavat oikeudenkäynnin tuloksia ensin.

Viikonloppuna tuskin tapahtuu mitään, maanantaina haasteet toimitetaan oikeuteen. Kaikkien kannattaa ottaa rauhallisesti seuratessaan tätä mielenkiintoista tilannetta.

EDIT 8.11.2020 klo 2.39 Lisätty linkki Antrimin piirikunnan taulukkolaskentaohjelma-kappaleeseen.

By B. Susi

2 thoughts on “Vaalivalvojaiset jatkuvat”
  1. Rehelliset hyvät ihmiset jotka pyrkivät totuudellisuuteen voittakoon.
    He joille totuus on tärkeintä, niin ajatuksissa puheissa niin kuin teoissa.
    Tuo on kaikkikaikessa, jokapaikassa aina ja ikuisesti kaikkein tärkeintä.

    1. Totuus on ainoa vaikuttimemme ja sitä kohden pyrimme väjäämättä esteet ja kaikenlaiset valheet kaataen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *