Euroopan parlamentti on äänestänyt teollisen hampun THC-raja-arvon nostamisesta 0,2 prosentista 0,3 prosenttiin ja sallimalla hampulle ja hampusta johdetuille tuotteille sijan Euroopan unionin kaupallisissa standardeissa.

Äänestykset tulivat viikolla 42 kolmena muutoksena Euroopan unionin massiiviseen maataloustukiohjelmaan.

Euroopan parlamentilla ei ole lopullista sanaa maatilapolitiikan uudistamisesta, mutta hamppuaktivistit Euroopassa osoittivat suosiotaan äänestyksille joilla Euroopassa hampun THC-raja-arvot saataisiin vastaamaan Amerikassa käytettyjä.

”THC-tason nousu mahdollistaisi uusien lajikkeiden pääsyn markkinoille ja kasvatukseen, mikä sopeuttaisi viljelykasveja paremmin EU:n eri alueiden ilmasto-oloihin”, Euroopan teollisuushamppuliitto kertoi maanantaina 26.10.2020 antamassaan lausunnossa.

Äänestyksillä vahvistettiin Euroopan parlamentin kanta ehdotettuun yhteisen maatalouspolitiikan uudistukseen, joka määrittää, miten Euroopan unionin maataloustuet toteutetaan vuoden 2020 jälkeen. Hampputeollisuuteen vaikuttavia muutoksia olivat:

Muutoskohdat 8 ja 93, joilla korotettaisiin hamppukasvien THC-raja 0,3 prosenttiin nykyisestä 0,2 prosentin tasosta.
Muutoksella 234 lisätään hamppu EU:n kauppastandardien sektorille, mikä mahdollistaa tuotteiden luokittelun vahvistamisen niiden ulkonäön, yhdenmukaisuuden, tuotteen ominaisuuksien ja tiettyjen aineiden ja käytäntöjen käyttöä koskevien rajoitusten perusteella
.
Euroopan parlamentin, Euroopan unionin neuvoston ja Euroopan komission kesken on jaettu toimivalta hyväksyä ja muuttaa lainsäädäntöä ja päättää EU: n talousarviosta. EU-maiden äänestäjät valitsevat suoraan Euroopan parlamentin jäsenet.

Kolmikantaneuvottelut parlamentin, neuvoston ja komission neuvottelijoiden kanssa tulevasta EU:n maatalouspolitiikasta alkavat todennäköisesti marraskuun puolivälissä, vaikka ajoitusta ei ole vielä vahvistettu, Euroopan parlamentin tiedottaja Jan Jakubov kertoi Hemp Industry Daily -lehdelle.

https://hempindustrydaily.com/european-parliament-votes-to-add-0-3-thc-limit-for-hemp-to-eu-farm-policy-overhaul/

By B. Susi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *