Singapore on varotoimenpiteenä keskeyttänyt kahden influenssarokotteen käytön väliaikaisesti sen jälkeen, kun Etelä-Koreassa ilmoitettiin 25 ihmisen menehtyneen saatuaan rokotteen.

Tähän mennessä Etelä-Koreassa epäiltyjen rokotteeseen kuolleiden määrä on noussut jo 48, nuorin menehtynyt on ollut 17-vuotias.
Etelä-Korean viranomaiset eivät ole vielä myöntäneet yhteyttä rokotteeseen, vaikka muualla maailmassa jo reagoidaan voimakkaasti.

Singaporessa ei ole toistaiseksi raportoitu influenssarokotuksiin liittyviä kuolemia, silti päätös SKY Cellflu Quadrivalentin ja VaxigripTetran nimisten lääkkeiden käytön lopettamisesta oli selkeä ja ennakoiva, Terveysministeriö sekä terveystieteiden virasto (HAS) ilmoittivat sunnuntaina antamassaan lausunnossa.

SKYCellflu Quadrivalent -valmistetta valmistaa Etelä-Koreassa SK Bioscience ja sitä jakelee paikallisesti AJ Biologics, kun taas VaxigripTetra-valmistaa Sanofi ja paikallisena jakelijana toimii Sanofi Aventis.

Tiettävästi myös meillä Suomessa on Sanofin kyseistä rokotetta saatavilla ja pääministeri Sanna Marin juuri kehoittikin kansalaisia ottamaan influenssarokotteen.

Minä kehoittaisin jättämään rokotteen väliin ihan varmuuden vuoksi, kunnes lisätietoa aiheesta saadaan.

 

https://www.telegraph.co.uk/news/2020/10/26/singapore-halts-use-flu-vaccines-48-die-south-korea/

https://www.telegraph.co.uk/news/2020/10/22/south-korea-sticks-flu-vaccine-plan-despite-safety-fears-25/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *