Google Trends eli verkkosivusto, joka seuraa mitä ihmiset hakevat Google-hakukoneesta, kertoi 23.10. 2020 että lause ”Can you change your vote?” – voiko äänestyksessä antamaansa ääntä muuttaa– nousi vuorokaudessa raketinlailla ylöspäin haettujen fraasien listassa.

Haettu lause nousi suosioon arvosta 10 arvoon 73 torstai-illan tunteina sen jälkeen, kun vaalikeskustelu oli loppunut. Perjantaihin klo 13:aan mennessä tämä haku nousi arvoon 100. Sitä ei tiedetä tarkalleen, mikä nousun aiheutti, mutta eräät poliittisesti trendikkäät, esillä olleet aiheet toivat valoa asiaan.

Vesisärötys”(Hydraulic Fracturing) osaltaan räjäytti potin. Tämä tarkoittaa, että se näkyi myös Google-hakujen lisääntymisenä. Vaalikeskustelussa entinen varapresidentti Joe Biden sanoi, että hän lopettaa särötyksen julkisilla mailla, ja ehdotti, että käytäntö tulisi kieltää täydellisesti.

Myös ”öljyteollisuus”(Petroleum Industry) aiheutti piikin sen jälkeen, kun Biden sanoi lopettavansa öljyteollisuuden.

Perjantain aikana hauissa esiintyi useita erilaisia variaatioita, liittyen annetun äänen muuttamiseen.
Varhaiset merkit näyttävät, että Biden on saattanut kääntää monien amerikkalaisten mielet, hyökättyään öljyteollisuuden kimppuun ja ilmoitettuaan lupauksestaan ​​hävittää fossiilinen energiatuotanto puhtaan, vihreän energian ratkaisujen hyväksi. Näistä menetelmistä monet ovat yhä edelleen erittäin kalliita.

Toinen trendihaku keskustelun jälkeen oli ”Sammuta”(Shut down), joka linkitettiin sanoihin ”Biden Shut Down Oil Industry” (Biden lopettaa öljyteollisuuden). Tämä oli perjantain aikana suosituimpia hakutermejä.

Google Trends osoitti tänään myös sen, että ihmiset, jotka etsivät tietoa Joe Bidenistä, käyttivät myös ilmaisuja ”Bobulinksi”, ”särötystä vastaan” (against fracking), ”liikekumppani” (business partner), ”öljyteollisuus” (oil industry), ”supersaalistajat” (super predators) ja ”veronkorotukset” (tax hikes).

Presidenttiin liittyen, Google-käyttäjät hakivat sanaa ”kiinalainen pankkitili”(Chinese bank account) tutkiakseen Bidenin väitettä, jonka mukaan presidentillä on pankkitili Kiinassa.

LINDA K.

LÄHDE: Shore News

Can You Change Your Vote? Google Search Surges After Biden-Trump Debate

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *