Apulaisvaltiosihteeri Robert Destro, Demokratian, ihmisoikeuksien ja työvoiman virastosta, vaati 16. lokakuuta 2020 pidetyssä lehdistötilaisuudessa yhteisiä ponnisteluja nykyaikaisen orjuuden lopettamiseksi. Kun toimittaja esitti kysymyksen Falun Gongista, Destro sanoi, että Yhdysvallat on jo tutkinut syytöksiä liittyen Kiinan kommunistisen puolueen (KKP) rikoksiin koskien elinten keräämistä.

Toimittaja Ken Yang The Epoch Times Taiwanista kertoi, että KKP on vainonnut Falun Gongin harjoittajia 21 vuoden ajan, ja että KKP on syyllistynyt ihmiselinten pakkokeräämisrikokseen. Hän kysyi,”aikooko ulkoministeriö ryhtyä erityistoimiin lopettaakseen Kiinan kommunistisen puolueen harjoittaman elinten pakkokeräämisen?”

Apulaissihteeri Destro: ”Noh, en pysty ajattelemaan kauhistuttavampaa ihmisoikeusloukkausta, kuin jonkun maksan varastaminen. Olemme saaneet yhteneväisiä raportteja tästä. Olemme itseasiassa tutkineet näitä syytöksiä. Ja rohkaisen kaikkia niitä, joilla on tietoja joiden avulla voimme selvittää tämän lopullisesti, olemaan yhteydessä meihin.”

John Cotton Richmond, ihmiskaupan valvonnan ja torjunnan suurlähettiläs, vastasi myös kysymykseen.

Suurlähettiläs Richmond:”Myös minä sanon, että elinten poistaminen on yksi hyväksikäytön muodoista Palermon pöytäkirjan, YK:n ihmiskaupan vastaisen pöytäkirjan, mukaisesti. Ja keräämme edelleen tietoja tästä.”

KKP:n julmuudet elinten keräämisestä eläviltä Falun Gongin harjoittajilta paljastettiin ensimmäisen kerran vuonna 2006. Sittemmin Falun Gong -ryhmät ja ihmisoikeusasianajajat ovat tutkineet ja toimittaneet tietoja Yhdysvaltojen, Kanadan ja Euroopan maiden valtionvirastoille.

Esimerkiksi entinen Kanadan parlamentin jäsen David Kilgour, ja ihmisoikeusasianajaja David Matas tekivät riippumattomia tutkimuksia ja julkaisivat raportteja vahvistaakseen Kiinassa tapahtuvan elinten pakkokeräämisen. Tutkiva toimittaja Ethan Gutman suoritti myös riippumattomia tutkimuksia, ja julkaisi kirjan tästä rikoksesta.

Falun Gongin ihmisoikeusasianajajien ryhmän tiedottaja Teresa Chu sanoi uskovansa, että Yhdysvaltain ulkoministeriöllä on jo huomattavat tiedot elävien ihmisten elinten keräämisestä.

Teresa Chu (Falun Gongin ihmisoikeusasianajajien ryhmän tiedottaja): ”Esimerkiksi, kun Wang Lijun pakeni Yhdysvaltain konsulaattiin vuonna 2012, kuten tiedämme, Wang Lijun toi mukanaan joitain asiakirjoja liittyen elinten keräämiseen eläviltä ihmisiltä. Mutta toistaiseksi mitään niistä ei ole paljastettu. Toivomme tällaisten, ihmiskuntaa vastaan tehtyjen julmuuksien kohdalla, että Yhdysvaltain hallitus voi toteuttaa erityistoimia, kuten julkistaa todisteet sopivana ajankohtana. Meidän on ajettava takaa näitä rikollisia, ja saatettava heidät oikeuden eteen.”

KKP on vainonnut Falun Gongia 21 vuoden ajan. New Yorkissa sijaitseva Maailman järjestö Falun Gongin vainojen tutkimiseksi (WOIPFG) paljasti äskettäin, että tutkimustensa mukaan KKP ei ole koskaan lopettanut elinten keräämistä Falun gongin harjoittajilta.

Wang Zhiyuan: ”Elävien ihmisten elinten kerääminen on ennennäkemätöntä pahuutta ihmiskunnan historiassa. Kenenkään ei tule vaieta tästä. Kyse on ihmiskunnan turvallisuuden ja moraalisen omantunnon suojelemisesta, huoli ei rajoitu tiettyyn kansaan tai tiettyyn ryhmään.”

Wang Zhiyuan, WOIFG:n puheenjohtaja): ”Julkaisimme tänä vuonna, 20. heinäkuuta, uuden raportin. Se sisältää 100 tutkimustallennetta, jotka on valittu suuresta joukosta viimeisimpiä tallenteita. Raportissa selvitettiin elinten keräämisen nykytilaa tarkemmin. Manner-Kiinassa elävien ihmisten elinten keruu ei ole pysähtynyt, ei vaikka KKP -virus lähti leviämään vuoden alussa – se hidastui vain vähän.”

Wang Zhiyuan uskoo, että vaikka länsimaat tietävät elävien ihmisten elinten keräämisestä, ne eivät ota sitä vakavasti. On hienoa, että Yhdysvaltain ulkoministeriö tutkii KKP:n harjoittamaa elinten keräämistä.

Wang Zhiyuan: ”Äskeittäin tapahtunut täysimittainen altistuminen KKP:n soluttaumiselle ja sen aikaansaamalle uhalle länsimaita kohtaan, on saanut kansainvälisen yhteisön kiinnittämään huomiota KKP:n todelliseen uhkaan ihmiskuntaa kohtaan. Tämä on hyvä alku. Elävien ihmisten elinten kerääminen on ennennäkemätöntä pahuutta ihmiskunnan historiassa. Kenenkään ei tule vaieta tästä. Kyse on ihmiskunnan turvallisuuden ja moraalisen omantunnon suojelemisesta, huoli ei rajoitu tiettyyn kansaan tai tiettyyn ryhmään.”

Yhdysvaltain kongressi ja Euroopan parlamentti ovat aiemmin hyväksyneet päätöslauselmia, joissa Kiinan kommunistinen puolue tuomitaan väkivalloin tehdyistä, mielipidevankeihin kohdistuvista elinten keräämisistä, ja vaatinut KKP:tä lopettamaan pahan käytäntönsä välittömästi. Myös Kanadan ihmisoikeuksien alivaliokunta hyväksyi samanlaisen lakiesityksen yksimielisesti.

Lisäksi monet maat, kuten Espanja ja Israel ovat säätäneet lakeja, jotka kieltävät matkustamisen Kiinaan elinsiirtoja varten.

Vuonna 2015, Taiwan teki muutoksia elinsiirtoja koskeviin asetuksiin elinsiirtomatkailun kieltämiseksi sekä teollisuudessa että yksilötasolla. Myös Etelä-Korea hyväksyi 8. lokakuuta lain, jossa vaaditaan, että kansalaistensa, jotka menevät toiseen maahan hankkiakseen elinsiirron tuntemattomilta luovuttajilta, on rekisteröidyttävä palattuaan Etelä-Koreaan. Seuraten esimerkkiä, Japani on parhaillaan tarkistamassa elinsiirtolakejaan.

LINDA K.

LÄHDE: THE EPOCH TIMES

One thought on “China Insider: Usa aloittaa tutkinnan Kiinan harjoittamasta, elävien ihmisten elinten pakkokeräämisestä”
  1. Kiitos tästä (ja muistakin uutisista), tämä oli itselleni täysin uutta tietoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *