Torstaina 22. lokakuuta kello 21.00 (Suomenaikaan perjantaina 23.10. klo 04.00 alkaen) presidentti Donald Trump ja entinen varapresidentti Joe Biden kohtaavat vuoden 2020 presidenttikisan viimeisessä keskustelussa. Keskustelu käydään Belmontin yliopistossa Nashvillessä, Tennesseessä.

Trumpin COVID-19-infektion jälkeen, keskustelua leimaa joukko kansanterveyttä koskevia varotoimia. Keskustelu järjestetään henkilökohtaisesti, mutta ehdokkaat pitävät sosiaalista etäisyyttä eivätkä kättele. Vieraiden lukumäärä on rajoitettu, ja kaikkien vieraiden on käytettävä maskeja.

Toinen keskustelu oli alun perin tarkoitus pitää 15. lokakuuta, mutta se uudelleenjärjesteltiin Trumpin sairauden jälkeen, ja lopulta peruutettiin sen jälkeen, kun hän kieltäytyi osallistumasta virtuaalitapahtumaan. Tämän seurauksena, tänä iltana käytävä keskustelu on siis kolmas virallisesti suunniteltu tapahtuma näiden kahden ehdokkaan kesken, mutta todellisuudessa se on vasta toinen todellinen henkilöiden itsensä läsnäollessa järjestettävä debatti.

Mihin aikaan debatti alkaa?

Debatti alkaa aikataulun mukaisesti Suomen aikaa klo 04.00 perjantaiaamuna. Se kestää 90 minuuttia.

Kuka johtaa keskustelua?

Tämän illan keskustelua johtaa NBC:n Kristen Welker. Tämä on Welkerin ensimmäinen krta kun hän johtaa presidenttidebatti. Hän on viimepäivinä ollut presidentin heltymättömän kritiikin kohde.

”En tietenkään halua nähdä, että ystävääni kritisoidaan millään tavalla, mutta hän on kova ja osaa ottaa sen vastaan”, kollega Andrea Mitchell kertoi The Washington Postille osana artikkelia liittyen epätavalliseen käyttäytymiseen. ”Mielestäni se on väistämätöntä ja se kuuluu työn kuvaan. Ja luulen, että hän on valmis siihen. ”

Mitä aiheita debatti kattaa?

Welker on nimennyt seuraavat kuusi aihetta keskustelun yleisiksi aiheiksi, joille annetaan kullekin noin 15 minuuttia.

Taistelu COVID-19:ta vastaan
– Amerikkalaiset perheet
– Rotukysymykset Amerikassa
– Ilmastonmuutos
– Kansallinen turvallisuus
– Johtajuus

Ovatko säännöt muuttuneet sitten ensimmäisen keskustelun?

Ensimmäistä keskustelua kritisoitiin laajalti ja pidettiin kurittomana ja epämiellyttävänä, mikä johtui suurelta osin ehdokkaiden keskeytyksistä. Keskustelun järjestäjät antavat vastineeksi ehdokkaille nyt kaksi minuuttia keskeytymätöntä aikaa kaikkien tärkeimpien aiheiden käsittelemiseen, jonka aikana heidän vastustajansa mikrofoni mykistetään. Vastustaja pystyy vastaamaan näiden kysymysten päättyessä, ja sananvaihto sallitaan, kun aloituspuheenvuoro on päättynyt.

Miten katsella presidentillistä keskustelua?

Keskustelu lähetetään – ainakin Usassa – jokaisessa suuressa uutisverkossa ja suoratoistona verkossa useilla kanavilla. YouTubesta löydät livestriimejä muun muassa C-Spanista, ABC:stä, CBS:stä, NBC:stä, Fox Newsista ja PBS:stä. Suomessa myös Yle seuraa keskustelua alkaen klo 3.55.

Presidenttikeskustelu Ylen palvelussa, pääset siihen tästä linkistä.

Presidenttikeskustelu C-Span suoratoistopalvelussa, pääset siihen tästä linkistä.

LINDA K.

LÄHDE: The Verge

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *