Microsoftin perustaja Bill Gates kuvaili ilmastonmuutosta ”jopa pelottavammaksi” kuin COVID-19-pandemiaa. Hän sanoi, että koronaviruspandemia osoittaa sen, ettei Yhdysvaltojen talouden ”yksinkertainen sammuttaminen” nollaa nettohiilipäästöjä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

”Pelkällä talouden sammuttamisella emme pääse tavoitteeseemme, joten, aivan kuten tarvitsemme läpimurtoinnovaatiota COVID-19:a varten, tarvitsemme niitä myös päästäksemme eroon kaikkien eri sektoreiden päästöistä, ja hillitäksemme ilmastonmuutosta”, Gates sanoi vuosittaisessa National Academy of Medicine – kokouksessa. ”Tämä yltää monille alueille – miten teemme sähköä, miten teemme teollisuustuotteita, kasvatamme ruokaa, jäähdytämme rakennuksiamme ja hoidamme kuljetuksia.”

Gatesin mukaan, pandemian päästövähennykset olivat ”melko vaatimattomia”, huolimatta lento- ja autoliikenteen dramaattisesta laskusta.

Bill & Melinda Gates -säätiön yhteispuheenjohtajan, Bill Gatesin mukaan, pandemia on opettanut ihmisille paljon ilmastonmuutoksesta. Hän korosti, että lento- ja automatkailun vähentymisellä ei ole ollut suurta vaikutusta kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi nollaan.

”Käyttäytymisen muutos, kuten vähempi autoilu tai lentäminen, on hyödyllistä, mutta ei läheskään riittävä – 2020 on hieno esimerkki tästä”, hän sanoi. ”Olemme vähentäneet hiilidioksidipäästöjä … mutta päästövähennykset ovat itse asiassa melko vaatimattomia. Kun COVID-19 iski, lentomatkustus pysähtyi. Viime huhtikuun automatkat olivat puolet edellisvuoden tasosta, ja silti kansainvälinen energiavirasto arvioi, että maailmanlaajuiset päästöt laskivat vain noin 8% tänä vuonna. ”

Bill Gates: ”Talouden sammuttaminen” ei ole läheskään riittävää ”ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi

Gates kuvasi ilmastonmuutosta ”vieläkin pelottavammaksi”, kuin COVID-19-pandemiaa, ja ennusti, että ilmastonmuutos voi johtaa 3 kertaa suurempaan kuolleisuusmäärän kuin koronavirus.

”Niin paha kuin COVID-19 on ollut, ilmastonmuutoksen vahingot ovat vielä pahemmat, eikä sen lopettaminen tapahdu vain rokotteen kaltaisella välintulolla”, hän sanoi. ”Pelkkä käyttäytymisemme muuttaminen vie vain rajallisesti eteenpäin. Meillä on oltava tieteen ja innovaatioiden edistysaskeleita ongelman ratkaisemiseksi.”

Gatesin mukaan sellainen innovaatio ja yhteistyö, joka toi maailman yhteen toisen maailmansodan jälkeen, auttaisi torjumaan ilmastonmuutosta.
”COVID on ollut uskomattoman tuhoisa”, hän sanoi. ”Emme voi edes mitata kaikkia sen kielteisiä vaikutuksia. Ilmasto on sama. Se on jopa pelottavampaa.”

Maailman terveysjärjestö WHO:n ja Maailmanpankin vuonna 2018 perustama Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) kertoi syksyllä 2019 raportissaan nimeltä ’A World at Risk’, että maailmanlaajuisen pandemian riski on kohonnut. Paneelin mukaan pandemiariskin kohoamisen ovat syynä esimerkiksi ilmastonmuutos, konfliktit ja lisääntynyt matkailu. Raportissaan paneeli oli erityisen huolissaan tulevasta (covid-19, vuonna 2020) pandemiasta. Tämän lisäksi paneeli varoitti, että kun pandemiasta päästään, seuraavaksi ihmiskuntaa tulevat koettelemaan ja ihmisiä tappamaan luonnon mullistukset. Raportissa on kattava ohjeistus kriisien varalle.

LINDA K.

LÄHTEET: JUST THE NEWS

Kun Suomi – ja maailma- sai 2.10.2019 tietää että covid-19 -pandemia on tulossa

One thought on “Kun ATK-virukset eivät enää riittäneet: Bill Gates, lääke- ja ilmastotieteen asiantuntija”
  1. Gates möi dossin valheella ja ny koittaa samaa. Rahalla olet ”asiantuntija” 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *