Senaatin oikeusvaliokunta aikoo tulevana tiistaina äänestää siitä, valtuutetaanko Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg haastehakemuksella todistamaan konservatiivivastaiseen vaikuttamiseen koskeviin syytteisiin, Twitterin toimitusjohtajan Jack Dorseyn rinnalle, puheenjohtaja Lindsey Graham (R-S.C.) kertoi POLITICOlle perjantaina.

”Senaatin oikeuslaitos äänestää Facebookin toimitusjohtajan haastamisesta”, Graham sanoo

Twitter ja Facebook ovat joutuneet tällä viikolla kritiikkiryöpyn kohteeksi presidentti Donald Trumpin ja hänen republikaaniliittolaistensa suunnalta. Twitter ja Facebook rajoittivat New York Postin artikkelin näkyvyyttä – artikkeli koski Joe Bidenin ja hänen poikansa välisiin liiketoimintahyötyihin liittyviä epäilyksiä – korostamalla huoltaan ihmisten henkilökohtaisten tietojen levittämiseen ja hakkeroituihin materiaaleihin liittyen.

Lue lisää: Hunter Biden, isänsä vaalikampanja ja sensuuri

Konservatiiviset lainsäätäjät esittivät vaatimuksia nykyisen lain ja sen tarjoaman suojan uudistamiseksi. Lain, joka nyt suojaa Facebookia ja Twitteria sekä muita internetyrityksiä monilta oikeusjutuilta.

Graham ja muut senaatin oikeusvaliokunnan johtajat sanoivat aikovansa äänestää tiistaina, pakottaakseen Dorseyn (Twitter) todistamaan sosiaalisessa mediassa esiintyvään konservatiivivastaisuuteen liittyen. Senaattori Josh Hawley (R-Mo.), Oikeusvaliokunnan rikollisuuden ja terrorismin vastaisen alakomitean puheenjohtaja, otti askeleen pidemmälle, ja pyysi koko komiteaa hyväksymään myös Zuckerbergin haastekutsut.

Graham kampanjoi Pohjois-Charlestonissa perjantaina, ja ilmoitti POLITICOLLE, että hän noudattaa ehdotusta. ”Joo, luulen tekeväni niin”, Graham sanoi, kysyttäessä Hawleyn kommenteista.
Facebookin edustaja kieltäytyi kommentoimasta.

Twitter kohtasi mitä ankarinta kritiikkiä, kun että se oli estänyt käyttäjiään lähettämästä New York Post – lehden artikkelin linkkiä alustallaan. Yhtiö on sittemmin pehmentänyt suhtautumistaan ja mukauttanut käytäntöjään siten, että vain hakkereiden tai niiden yhteistyökumppaneiden jakamat, hakkeroidut materiaalit, poistetaan. Twitter sanoi myös perjantaina, ettei se enää estä käyttäjiään lähettämästä artikkelin linkkiä yksityisyyteen liittyviin huoliin viitaten, koska se (artikkeli) on nyt laajalti saatavilla muillakin alustoilla.

Facebookin edustaja vahvisti perjantaina, että yhtiön suhtautuminen artikkeliin säilyy muuttumattomana.

”Se mitä tulemme tekemään on se, että meillä on lopulta tilinteon hetki, joka on jo kauan myöhässä”, Graham sanoi torstaina, ilmoitettuaan Dorseyn haasteäänestyksestä.

Twitterin, Facebookin ja Googlen toimitusjohtajien on erikseen tarkoitus todistaa senaatin kauppavaliokunnan kuulemistilaisuudesta 28. lokakuuta, koskien Internet-yhtiöiden oikeudellisia velvoitteita. Tekniikkamogulit suostuivat todistamaan sen jälkeen, kun paneeli oli äänestänyt kaikkien kolmen johtajan haastamisen puolesta.

LINDA K.

LÄHTEET: POLITICO , Fox News

2 thoughts on “Joko Twitterin ja Facebookin harjoittama sensuuri pian loppuu?”
  1. FB poisti juuri koko profiilini/tilini, kaikkine viesteineen. Mitään perusteluja ei annettu, ainoastaan linkki sääntöihin. Luultavasti johtuu siitä, että olen ollut kovasti sensuroitua totuutta jakavissa ryhmissä (Quuuu) ja lisättynä mm. adminiksi/moderaattoriksi, ja/tai siitä, että olen jakanut Bidenien rikoksista kertovaa tietoa.

    Nykyaikana olet vihapuhuja, rikollisjärjestöön kuuluva rikollinen jos jaat faktoja ja tietoa korruptiosta ja varjoeliitin rikoksista. DOJ tutkii Hunterin rikoksia, miksi tästä ei saisi kertoa???

    Minut saa vielä kiinni IG:stä (wespafin) ja Whatsappista sekä Mewestä (Vesa Äijälä).

    Hienosti FB:n sensuuri toimii, ei mitään perusteluja poistolle… Annetaan mahdollisuus pyytää tiliä takaisin, täyttämällä kaksi kentää: 1. Nimi 2. Kuva passista.
    Mitä tässä tehdä jos ei anneta syitä poistolle, eikä eritellä esim. jaettuja linkkejä tms… eikä anneta mahdollisuutta perustella omaa näkökantaa sanallakaan. Tämä rikkoo Suomen sananvapautta, enkä ole rikkonut minkään maan lakeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *