Teksti julkaistu ensimmäisen kerran 15.9.2019 Olemisen miellyttävä keveys blogissa.

 

Syvän valtion puuhastelut alkavat mennä suhteellisen epätoivoisiksi.

Nyt on keksitty, että sen oman vehkeilyn tutkiminen = ”Ukrainan oikeusjärjestelmän manipuloimista.”

”Edustajainhuoneen komiteat tutkivat: Yrittikö Trump painostaa Ukrainan tukemaan uudelleenvalintaansa?”

https://yle.fi/uutiset/3-10962971

Mistä sitten on kyse? Ylekään ei ole saanut aiheesta ainuttakaan artikkelia aikaiseksi tai edes maininnut siitä sivulauseessa, vaikka tutkimuksista on tiedetty jo yli puoli vuotta.

Muutama ote aiemmista aihetta käsittelevistä kirjoituksistani:

”Ukrainan pääsyyttäjä Yuriy Lutsenko on kertonut avanneensa tutkimuksen Ukrainan korruptionvastaisen ministeriön johtajan Artem Sytnykin sekaantumiseen USA:n vuoden 2016 presidentinvaaleihin, tarkoituksenaan auttaa Hillary Clintonia.”

https://olemisenmiellyttavakeveys.blogspot.com/2019/03/ukrainan-sekaantuminen-usan.html [20.3.2019].

”Lutsenkon mukaan Yhdysvaltain sen aikainen suurlähettiläs Geoffrey Pyatt oli antanut hänelle listan niistä syytetyistä, joita vastaan hän ei saanut nostaa syytettä ja kieltäytyneen yhteistyöstä alustavissa tutkimuksissa USA:n avustusten väärinkäytöstä Ukrainassa.

Lutsenko toimitti väitteidensä tueksi Salomonille USA:n suurlähetystön kirjeen huhtikuulta 2016 (kopio artikkelissa), jonka suurlähetystön työntekijä kirjoitti suurlähettiläs Pyattin puolesta valtakunnansyyttäjänvirastolle.”

https://olemisenmiellyttavakeveys.blogspot.com/2019/03/usan-ja-ukrainan-monenkirjavat-suhteet.html [21.3.2019]

”Biden ei maaliskuussa 2016 malttanut olla kehuskelematta saaneensa kiristämällä erotettua Ukrainan valtakunnansyyttäjän Viktor Shokinin.

Hän kertoi ilmoittaneensa Ukrainan presidentille Petro Poroshenkolle, ettei Ukraina saisi miljardin dollarin avustussummaa, jollei se välittömästi erottaisi Shokinia.

”Sanoin, ’Ette tule saamaan tuota miljardia.’ Aion poistua täältä, muistaakseni se oli kuuden tunnin kuluttua. Katsoin heitä ja sanoin: ’Poistun täältä kuuden tunnin kuluttua. Jos syyttäjää ei ole erotettu, ette saa rahoja.” Biden muisteli.

Tuolloin viralliseksi selitykseksi annettiin se, ettei Shokin ollut nostanut korruptiotapauksissa tarpeeksi syytteitä.

Nyt ukrainalaisviranomaiset kuitenkin kertovat The Hillin toimittajalle John Salomonille, että eräs tärkeä seikka jäi tuolloin mainitsematta. Shokin oli avannut laaja-alaisen korruptiotutkimuksen ukrainalaisen maakaasuyrityksen Burisma Holdingin toimintaan, jonka hallituksessa Bidenin poika Hunter Biden istui.”

Yhdysvaltalaiset pankkitositteet kertovat, että Hunter Bidenin amerikkalainen yritys Rosemont Seneca Partners LLC vastaanotti toistuvia rahasiirtoja Burisma Holdingilta kevään 2014 ja syksyn 2015 välillä, aikana, jolloin Joe Biden oli USA:n pääyhteishenkilö Ukrainassa. Summa oli yleensä yli 166 000 dollaria kuukaudessa ja yhteensä yli 3 miljoonaa dollaria.

Shokin sanoo, että ennen kuin hänet erotettiin valtakunnansyyttäjän virasta, hänellä oli ”spesifisiä suunnitelmia” suorittaa tutkimus, joka ”piti sisällään kuulusteluja ja muita rikostutkimustoimenpiteitä kaikista [Buriman] hallituksen jäsenistä, mukaan lukien Hunter Bidenista.”

Nyt Buriman tutkimus on avattu uudelleen ja Shokinin seuraaja Yuriy Lutsenko kertoo, että hänellä on todisteita, jotka hän haluaisi esittää Yhdysvaltojen nykyiselle oikeusministerille William Barrille.

”Valitettavasti Biden oli korreloinut ja yhdistänyt tämän avustuksen joihinkin henkilöstökysymyksiin ja muutoksiin valtakunnansyyttäjävirastossa,” Lutsenko sanoi.

https://olemisenmiellyttavakeveys.blogspot.com/2019/04/obama-biden-ja-ukraina.html [2.4.2019]

”Ukrainan pääsyyttäjä Yuriy Lutsenko tutkii Trumpin ensimmäisen kampanjapäällikön Paul Manafordiin liittyvän ’mustan tilikirjan’ vuotoa keväällä 2016, jolla hänet maalattiin ’Venäjä-mieliseksi’ ja joka osaltaan vaikutti hänen eroamiseensa tehtävästä myöhemmin elokuussa. Ukrainalainen oikeus tuomitsi viime joulukuussa Ukrainan korruptionvastaisesta virastosta NABU:sta tulleen vuodon laittomaksi sekaantumiseksi USA:n vaaleihin.

Tiesimme jo, että Ukrainan USA:n suurlähetystö auttoi Clintonin kampanjaa, mutta aiemmin tämän on sanottu tapahtuneen ilman ylhäältä tapahtunutta koordinaatiota.

Nyt silloinen Ukrainan USA:n suurlähetystön poliittinen virkailija Andrii Telizhenko kertoo, että tosiasiassa tapahtumia koordinoitiin suoraan Obaman Valkoisesta talosta ja siihen osallistuivat myös korkea-arvoiset ukrainalaisviranomaiset.

Hänen mukaansa ukrainalaiset korruptionvastaiset viranomaiset kutsuttiin Valkoiseen taloon tammikuussa 2016. Tapaamiseen osallistuivat lisäksi Obaman kansallisen turvallisuuden valtuusto, liittovaltion keskusrikospoliisi FBI, ulkoministeriö ja oikeusministeriö.

Tapaamisen aihe oli virallisesti ’koordinaatio ja koulutus’, mutta osanottajille kävi nopeasti ilmi, että amerikkalaisten tavoitteet liittyivät Joe Bidenin perheen korruptiotutkimukseen ja Trumpin kampanjaan läheisesti liittyvään lobbausfirmaan.

Telizhenko sanoo oikeusministeriön edustajien pyytäneen NABU:lta apua löytääkseen uusia todisteita Ukrainan entisen Venäjä-myönteisen presidentin Viktor Yanukovychin puolueen ja amerikkalaisten välisistä maksuista ja kanssakäymisistä.

”Se oli varmasti se tapaus, joka johti Manafordin vastaisiin syytöksiin ja vuotoon USA:n medialle vuoden 2016 vaalien aikana,” hän sanoi.

Telizhenkon mukaan USA:n oikeusministeriön omat dokumentit, mukaan lukien kirjeenvaihto, vahvistavat väitteet. Keskusteluihin osallistuivat hänen mukaansa Trumpin Venäjä-ajojahdin myös muista vaiheista hyvin tunnetut henkilöt: toinen apulaisoikeusministeri Bruce Ohr, hänen vaimonsa Nellie Ohr ja brittien entinen agentti ja nyt sepitykseksi osoittautuneen Venäjä-kansion kasannut Christopher Steele (on mahdollista, että myös tämä kirjeenvaihto kuuluu julkaistaviin dokumentteihin.)

Ukrainan valtakunnansyyttäjän viraston sisäisten asioiden varapäällikkö Kostiantyn Kulykin mukaan ukrainalaisilla oli lisäksi todisteita myös muiden läntisten henkilöiden, mukaan lukien Obaman entisen oikeusavustajan Greg Craigin, saaneen rahaa Yanukovychin puolueelta, mutta tämä ei Kulykin mukaan kiinnostanut amerikkalaisia.

”He keskustelivat vain Manafordista. Tämä oli kaikki ja ainoa mitä he halusivat. Eivät ketään muuta,” hän sanoi.

https://olemisenmiellyttavakeveys.blogspot.com/2019/04/tayslaidallisella-pain-syvaa-valtiota.html [28.4.2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *