Koronavirustartuntojen estämiseksi ja tartuntojen jyrkän lisääntymisen johdosta, Saksa ottaa käyttöön tiukempia toimenpiteitä kokoontumisiin ja maskeihin liittyen, liittokansleri Angela Merkel sanoi keskiviikkona 14.10.2020, tavattuaan Saksan 16:n osavaltion johtajat. Asiasta uutisoi The Local.

Yksityisissä tapahtumissa olevien ihmisten lukumäärälle asetetaan rajoitukset, jos kyseisellä alueella on yli 35 uutta tartuntaa 100 000 ihmistä kohti seitsemän päivän aikana, ja vielä tiukempia rajoituksia, jos määrä ylittää 50 uutta tartuntatapausta.

”Olen vakuuttunut siitä, että se, mitä teemme nyt, on ratkaisevaa sille, miten selviämme tästä pandemiasta”, Merkel sanoi keskiviikkona, myöhään päättyneen kahdeksan tunnin kokouksen jälkeen. ”Voimme nähdä, että … tartuntojen määrä kasvaa ja että tartuntaprosentti on joillakin alueilla erittäin korkea”, hän lisäsi. ”Siksi meidän on estettävä hallitsematon tai eksponentiaalinen kasvu.”

”Meidän on estettävä hallitsematon Covid-19: n lisääntyminen”, sanoo Merkel kiristäessään sääntöjä.

Hän vetosi väestöön, jotta se tukisi toimenpiteitä. ”Henkilökohtaisesti, uskon yksinkertaisesti, että meillä on käytössämme keinot joilla taistella ja käsitellä virusta”, Merkel sanoi. ”Tämä on valtava haaste, joka voi olla kohtalokasta terveydelle, taloudelle ja myös nuorille.” Merkel vetosi suoraan maan nuorempiin kansalaisiin, ja kehotti heitä välttämään juhlia toistaiseksi. ”Meidän on erityisesti kehotettava nuoria olemaan juhlimatta nyt, jotta meillä olisi hyvä elämä huomenna tai sitä seuraavana päivänä”, hän sanoi.

”Toinen lock- down* on lähempänä, kuin haluamme myöntää”

Samaan aikaan Baijerin osavaltion pääministeri Markus Söder varoitti, että uudet sulut voivat olla horisontissa. ”Olemme itse asiassa paljon lähempänä toista sulkua, kuin haluamme myöntää”, hän sanoi kokouksen jälkeen. Söderin mukaan, talous ja yhteiskunta kärsisivät ”huomattavista vahingoista”, jos tilanne pahenisi.

*laitoksen toiminnan keskeyttäminen, kaikkien ovien sulkeminen ja linnoittautuminen lukittujen ovien taa

Tiukemmat toimenpiteet

Jos alueella on yli 35 uutta tartuntaa 100 000 ihmistä kohden seitsemän päivän aikana, maskit ovat pakollisia kaikissa sellaisissa paikoissa, joissa ihmiset ovat läheisissä yhteyksissä pidemmän aikaa. Yhteen kerääntyvien ihmisten lukumäärää rajoitetaan myös, ja ne ovat 25 henkeä julkisilla paikoilla ja 15 henkeä yksityisissä tiloissa.

”Olemme päättäneet tämän ennalta ehkäisevän lukumäärän 35 (/100 000), koska olemme nähneet esimerkkejä siitä, kuinka nopeasti kasvu tapahtuu 35:stä 50:een”, Merkel sanoi. Kun kynnysarvo ´50 uutta infektiota 100 000:ta kohden` ylitetään, sovelletaan tiukempia rajoituksia. Näihin tiukempiin rajoituksiin kuuluu yksityisten kokoontumisten rajoittaminen 10 henkilöön tai kahteen kotitalouteen, ja ravintoloiden sulkeminen klo 23 jälkeen.

Hotellikielto on kiistakapula

Kahdeksantuntisten neuvottelujen tarkoituksena oli luoda yhtenäisempi lähestymistapa, ja vastata huoleen, joka koskee Saksan liittovaltiojärjestelmän ajautumista epäselvään sääntelyyn.

Erityinen kiistakapula oli viime viikolla sovittu kielto ns. riskialueilta tuleville kotimaisille matkustajille sekä heidän majoittumisensa hotelleissa ja loma-asunnoissa. Joidenkin valtion pääministerien pyrkiessä kumoamaan kiellon, Merkel sanoi, että aiheesta käytävät neuvottelut lykätään syksyyn, koululomien jälkeiseen aikaan, 8. marraskuuta.

Liittokansleri sen sijaan suositteli kansalaisia välttämään tarpeetonta matkustamista Saksan sisällä -alueille ja alueilta, joilla koronavirustartunta on korkea.

’Tulemme näkemään, riittääkö tämä’

Saksa kirjasi keskiviikkona yli 5000 uutta päivittäistä tartuntatapausta, mikä on korkein luku sitten huhtikuun kriisihuipun jälkeen. Hillitsemiskeinoja voidaan asettaa vieläkin enemmän, jos uusien tartuntojen kohoava lisääntymismäärä pysyy ylhäällä, Merkel varoitti.

”Tulemme näkemään, teimmekö tänään tarpeeksi”, Merkel sanoi keskiviikkoisten päätösten jälkeen. ”Tämän takia, huoleni ei ole vieläkään hävinnyt tämän päiväisen jälkeen.”

LINDA K.

LÄHDE: The Local

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *