WHO tekee täyskäännöksen viruksen suhteen tuomitsemalla lukitukset.

Kirjoittaa, 11. lokakuuta 2020, Alex Turner-Cohen. 

Lukituksia on käytetty hallitsemaan koronavirusta ympäri maailmaa, johtaen miljoonia ihmisiä kaaokseen. Nyt WHO on muuttanut mieltään. 

WHO, Maailman terveysjärjestö on kääntänyt alkuperäisen COVID-19-kantansa, keinona hallita virusta. Tohtori David Nabarro WHO:sta vetosi eilen maailman johtajiin, kehottaen heitä lopettamaan maiden ja talouksien lukitsemisen koronan vuoksi. Hän kehottaa maailman johtajia lopettamaan ”lukitusten käyttämisen ensisijaisena valvontamenetelmänä”.

Hän väitti myös, että ainoa saavutettu asia oli köyhyys – mainitsematta mahdollisesti pelastettuja ihmishenkiä. ”Sulkurajoituksilla on vain yksi seuraus, jota ei saa koskaan vähätellä, ja se tekee köyhistä ihmisistä entistäkin köyhempiä”, hän sanoi.

”Me Maailman terveysjärjestössä emme kannata sulkutiloja ensisijaisena keinona hallita tätä virusta”, tohtori Nabarro kertoi The Spectatorille. ”Ainoastaan uskomme, että rajoitukset ovat perusteltuja, kun ostetaan aikaa järjestäytyä uudelleen ja ryhmittyä uudelleen, tasapainottaakseen resursseja, suojellakseen uupuneita terveydenhuollon työntekijöitä, mutta emme yleensä tee sitä.”

Tohtori Nabarro kritisoi keskeytyksiä sekä keskeytysten vaikutuksia maailmanlaajuisesti, joka osui epäsuorasti köyhiin talouksiin. ”Katsokaa vain, mitä matkailualalle on tapahtunut esimerkiksi Karibialla tai Tyynellämerellä, koska ihmiset eivät lomaile”, hän sanoi. ”Katso, mitä pienviljelijöille on tapahtunut kaikkialla maailmassa. Katso mitä köyhyysasteelle tapahtuu. Näyttää siltä, ​​että maailman köyhyys voi hyvinkin kaksinkertaistua ensi vuoteen mennessä. Meillä voi hyvinkin olla vähintään kaksinkertainen lasten aliravitsemus.

”Melbournen lukitustilaa on pidetty yhtenä tiukimmista ja pisimmistä maailmassa. Maaliskuussa asetetun Espanjan sulkemisen aikaan ihmiset eivät saaneet poistua talosta, ellei ollut tarve ulkoiluttaa lemmikkiään. Kiinassa viranomaiset hitsasivat ovet kiinni estääkseen ihmisiä poistumasta kodeistaan. WHO:n mielestä nämä vaiheet olivat suurelta osin tarpeettomia.

Sen sijaan tohtori Nabarro kannattaa uutta lähestymistapaa viruksen hillitsemiseksi.

”Ja niin, me todella suosittelemme kaikkia maailman johtajia: lopettamaan sulkurajoitusten käyttämisen ensisijaisena valvontamenetelmänä ja suunnittelemaan paremman järjestelmän kehittämisen rakentamista. Tekemällä yhteistyötä ja oppimalla toisiltamme. ” Hänen viestinsä on ajankohtainen.

WHO kritisoi sulkujen maailmanlaajuisista vaikutuksista, ja kuinka epäsuorasti sillä on ollut vaikutusta köyhiin talouksiin. Kuva: Christopher Black / AFPSLähde: AFP

Joukko terveydenhuollon asiantuntijoita kaikkialta maailmasta kokoontui ja pyysi koronaviruksen sulkujen lopettamista aiemmin tällä viikolla. He tekivät vetoomuksen, nimeltään Suuri Barringtonin julistus, jossa kerrotaan, että sulkemiset tekivät ”korjaamatonta vahinkoa”.

”Tartuntatautien epidemiologeina ja kansanterveystieteilijöinä olemme vakavasti huolissamme vallitsevan COVID-19-politiikan haitallisista, fyysisen ja henkisen terveyden vaikutuksista, ja suosittelemme lähestymistapaa jota kutsumme kohdennetuksi suojeluksi”, kerrotaan vetoomuksessa.

”Nykyisellä lukituspolitiikalla on tuhoisia vaikutuksia, lyhyen ja pitkän aikavälin kansanterveyteen.” Vetoomuksella on toistaiseksi ollut 12 000 allekirjoitusta. Sen ovat allekirjoittaneet Sunetra Gupta Oxfordin yliopistosta, Jay Bhattacharya Stanfordin yliopistosta ja Martin Kulldorff Harvardin yliopistosta. Tohtori Nabarrolla oli vetoomuksesta vain hyviä asioita sanottavanaan. ”Professori Guptalta, todella tärkeä asia”, -hän sanoi.

LÄHDE:

News.com.au, Australian suurin uutissivusto.

 

https://www.news.com.au/world/coronavirus/global/coronavirus-who-backflips-on-virus-stance-by-condemning-lockdowns/news-story/f2188f2aebff1b7b291b297731c3da74#.1ygqn

 

3 thoughts on “WHO TUOMITSEE SULKURAJOITUKSET”
  1. Viimein omantunnon ääni ja syyllisyys ihmisessä, saavat aikaan luopumisen pahoista teoista.
    Palaamaan oikealle tielle.
    Tämä on Korkeimman kosketusta ihmispoloissa,jotka ylimitoituksella saivat aikaan tarpeetonta kärsimystä ja perheiden talouden ja terveyden romahtamisen.
    Tämä on mielipide,sananvapauden oikeudella.

    1. Kyllä, näin on nähtävillä. Ja me pidämme sananvapaudestamme kiinni. Kiitos kommentistasi. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *