Uutiset | Yhdysvaltain vaalit 2020

Putin sanoo huomanneensa Joe Bidenin ”terävän venäläisvastaisen retoriikan” Putin sanoo, että Venäjä tekisi yhteistyötä minkä tahansa Yhdysvaltain johtajan kanssa, mutta kiittää Trumpia siitä, että hän haluaa parempia siteitä Moskovaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoo huomanneensa Yhdysvaltain demokraattisen presidenttiehdokkaan Joe Bidenin ”retoriikaltaan Venäjän vastaiseksi” lisäämällä kuitenkin, että entisen varapuheenjohtajan kommentit tärkeimmistä ydinaseiden valvontasopimuksista ovat kannustaneet häntä.

Putin sanoi keskiviikkona valtion televisiossa kommentoidessaan viikkoja ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja, jotka järjestetään 3. marraskuuta, että Moskova työskentelee minkä tahansa Yhdysvaltain johtajan kanssa, mutta kiittää nykyistä presidentti Donald Trumpia siitä, että hän haluaa luoda parempia siteitä. ”Tietysti arvostamme tätä”, sanoi Putin, joka myös kiisti jälleen syytökset Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin neljä vuotta sitten, kun Trump kukisti Hillary Clintonin.

”Mitä tulee demokraattisen puolueen ehdokkaaseen, näemme myös melko jyrkän venäläisvastaisen retoriikan. Valitettavasti olemme tottuneet tähän”, Putin sanoi esiintyessään valtion televisiossa.

Mutta hän lisäsi myös, että Biden oli antanut rohkaisevia lausuntoja New START:sta, joka on viimeinen merkittävä Venäjän ja Yhdysvaltojen välinen ydinasesopimus, jonka on määrä päättyä helmikuussa. Moskova ja Washington eivät ole toistaiseksi kyenneet uuteen sopimukseen tai sopimuksen jatkamiseen, vaikka Trumpin asevalvontalähettiläs sanoi tiistaina, että kahdenvälisissä neuvotteluissa on saavutettu ”merkittävää edistystä”.

Ehdokas Biden sanoi julkisesti olevansa valmis jatkamaan uutta START-ohjelmaa tai pääsemään uuteen sopimukseen strategisten aseiden rajoittamiseksi, ja tämä on erittäin vahva osa yhteistyötä tulevaisuudessa”, Putin sanoi.

Venäjä on myös kiistänyt syytökset puuttumisesta Yhdysvaltojen vuoden 2020 vaalikampanjaan, päinvastaisista todisteista huolimatta. Syyskuun alussa Microsoft kertoi, että Venäjään, Kiinaan ja Iraniin liittyvät hakkerit yrittivät vakoilla sekä Trumpiin, että Bideniin liittyviä ihmisiä. Kolme maata hylkäsi väitteet. Reuters-uutistoimisto ilmoitti 9. syyskuuta, Microsoftin ilmoittaneen yhdelle Bidenin tärkeimmistä vaalikampanjan neuvoa-antavista yrityksistä, että se oli epäiltyjen Venäjän valtion tukemien hakkereiden kohteena. Kreml kutsui raporttia ”hölynpölyksi”.

LÄHDE:

https://www.google.com/amp/s/www.aljazeera.com/amp/news/2020/10/7/putin-says-he-has-noted-joe-bidens-sharp-anti-russian-rhetoric

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *