Kansallisen tiedustelupalvelun johtaja (DNI) poisti turvallisuusluokituksen John Brennanin muistiinpanoista: CIA:n muistio koskien Hillary Clintonin pyrkimystä aiheuttaa skandaali Venäjän ja Trumpin välille, tuli julki.

Fox News sai tietää, että kansallisen tiedustelupalvelun johtaja, John Ratcliffe poisti tiistaina turvallisuusluokituksen salaisista asiakirjoista. Asiakirjat paljastavat, että entinen CIA:n johtaja John Brennan, kertoi tuolloiselle presidentti Barack Obamalle Hillary Clintonin tarkoitukselisesta ”suunnitelmasta” sitoa silloinen ehdokas, Donald Trump, Venäjään, ja käyttää tätä ”keinona, jolla kääntää yleisön huomio pois Clintonin yksityisen sähköpostipalvelimen käytöstä” ennen vuoden 2016 presidentinvaaleja.

Ratcliffe poisti turvallisuusluokituksen Brennanin käsinkirjoitetuista muistiinpanoista – jotka kirjoitettiin sen jälkeen, kun Brennan oli tiedottanut Obamalle CIA:n saamista tiedoista – sekä CIA: n muistiosta, josta kävi ilmi, että virkamiehet lähettivät asian FBI:lle mahdollisten tutkintatoimien varalta.

Kansallisen tiedustelupalvelun toimisto välitti salaiset asiakirjat parlamentin ja senaatin tiedustelukomiteoille tiistaina iltapäivällä.

”Tänään, presidentti Trumpin ohjeiden mukaan, poistin turvallisuusluokituksen lisäasiakirjoista, jotka liittyvät kongressin käynnissä olevaan valvontaan ja tutkintatoimiin”, Ratcliffe sanoi Fox News Tuesday -lehdessä antamassaan lausunnossa.

Lähde, joka tunsi asiakirjat, selitti, että Brennanin käsinkirjoitetut muistiinpanot tehtiin Obaman tiedotustilaisuuden jälkeen.

”Saamme lisää tietoa Venäjän toiminnasta [REDACTED]* ”, Brennanin muistiinpanoissa sanotaan. ”CITE** [yhteenveto], Hillary Clintonin erään ulkopoliittisen neuvonantajan tekemän ja (Clintonin) tarkoituksellisesti hyväksymän ehdotuksen Donald Trumpin pilkkaamiseksi, aiheuttamalla skandaali ja väittämällä, että Venäjän turvallisuuspalvelu on sekaantunut asiaan”, Brennanin muistiinpanoissa luki. (*sensuroitu,**viittaus)

Muistiinpanoissa todetaan ”28. heinäkuuta.” Marginaaliin Brennan on kirjoittanut ”POTUS”, mutta sitä kohtaa muistiinpanoista on muokattu.

”Mitkä tahansa todisteet yhteistyöstä Trump-kampanjan + Venäjän välillä”, muistiinpanoissa luki.

Loput muistiinpanoista on muokattu, paitsi kohta marginaaleissa, joissa lukee: ”JC”, ”Denis” ja ”Susan”. ”

Muistiinpanoista ei selviä täydellisiä nimiä, mutta ”JC” voi viitata FBI:n silloiseen johtajaan, James Comey:n, ”Susan” voi viitata kansallisen turvallisuuden neuvonantajaan, Susan Riceen, ja ”Denis” voi viitata Obaman esikunnan päällikköön, Denis McDonoughiin .

Turvallisuusluokituksen poistaminen tapahtui sen jälkeen, kun Ratcliffe viime viikolla jakoi senaatin oikeusasiainvaliokunnalle uusimmat, saman toimeenpiteen läpikäymät asiakirjat. Ne paljastivat, että syyskuussa 2016 Yhdysvaltain tiedustelupalvelun virkamiehille toimitettiin Hillary Clintonia koskeva tutkintalähete, jonka mukaan hänen tarkoituksellisesti väitettiin hyväksyneen ”suunnitelma, joka koski Yhdysvaltain presidenttiehdokas Donald Trumpia ja venäläisiä, Yhdysvaltain vaaleja haittaavia hakkereita”, ja jonka tarkoituksena oli saada yleisön huomio pois häneen (Clinton) liittyvästä sähköpostiskandaalista.

Kyseinen lähete lähetettiin Comeylle ja silloiselle vasta-tiedustelun apulaisjohtajalle, Peter Strzokille.

”Seuraavat tiedot annetaan toimistosi yksinomaiseen käyttöön taustatutkimuksiin tai tarvittaessa johtotarkoituksiin”, CIA ilmoittaa muistiossaan Comeylle ja Strzokille.

”Tämä muistio sisältää arkaluonteisia tietoja, jotka saattavat paljastaa lähteen. Muistiota olisi käsiteltävä kiinnittäen erityistä huomiota jakamiseen ja tietotarpeeseen. Lähteen mahdollisen vaarantumisen välttämiseksi, alla olevien tietojen perusteella toteutettavat tutkintatoimet olisi koordinoitava etukäteen Counterintelligence Mission Centerin (Vastavakoilukeskuksen) päällikön kanssa, Legal ”, luki muistiossa, joka Comey:lle ja Strzokille lähetettiin.” Sitä ei saa käyttää missään oikeudenkäynnissä – mukaan lukien FISA-hakemukset – ilman ennakkolupaa… ”

”FBI:n suullisen pyynnön mukaisesti, CIA antaa alla olevat esimerkit tiedoista, jotka CROSSFIRE HURRICANE -solu on tähän mennessä saanut”, muistio jatkui. ”“ Vaihtokauppa [REDACTED]* keskusteltaessa Usan presidenttiehdokas Hillary Clintonin hyväksymästä suunnitelmasta koskien Usan presidenttiehdokas Donald Trumpia ja venäläisten hakkerien sotkeutumista Usan vaaleihin, tarkoituksenaan siirtää yleisön huomio pois hänen yksityisen sähköpostipalvelimensa käyttöön liittyen.” (*sensuroitu)

Muistiota on muokattu voimakkaasti.

Ratcliffe ilmoitti valiokunnalle viime viikolla, että Obaman hallinto sai heinäkuussa 2016 Venäjän tiedusteluyhteisöltä Clintonia vastaan ​​esitettyjä syytöksiä, mutta varoitti, että tiedusteluyhteisö ”ei tiedä tämän väitteen oikeellisuutta tai tekstiä, johon Venäjän tiedusteluanalyysi saattaa heijastaa liioittelua tai keinotekoisuutta. ”

Ratcliffen kirjeen mukaan, tiedustelutietoihin sisältyi ”Hillary Clintonin tietoinen hyväksyntä 26. heinäkuuta 2016 yhden hänen ulkopolitiikan neuvonantajansa ehdotukselle pilkata Donald Trumpia, aiheuttamalla skandaali, joka väittää, että Venäjän turvallisuuspalvelut ovat puuttuneet asiaan”.

Clintonin edustaja, Nick Merrill, kutsui väitteitä ”perusteettomaksi pas*** jauhannaksi”.

Tiedon julkistamisen jälkeen, julkaisemassaan lausunnossa Ratcliffe kuitenkin työnsi pois ajatusta siitä, että hän edistää ”Venäjän disinformaatiota”.

”Selvyyden vuoksi, tämä ei ole venäläistä disinformaatiota, eikä tiedusteluyhteisö ole arvioinut sitä sellaiseksi”, Ratcliffe sanoi Fox Newsille antamassaan lausunnossa. ”Aion tulevina päivinä tiedottaa kongressille arkaluonteisista lähteistä ja menetelmistä, joilla se on saatu.”

Lähde, joka tutustui asiakirjoihin, kertoi Fox Newsille tiistaina, että väite ei ”ollut väärää tietoa”.

”Tämä ei ole Venäjän disinformaatiota. Jopa Brennan tiesi, ei hän muuten tiedottaisi siitä Yhdysvaltain presidenttiä”, lähde sanoi. ”On korkea kynnys tiedottaa Yhdysvaltain presidenttiä suullisesti, ja hän selvästi tunsi, että tämä (tieto) ylitti tuon kynnyksen.”

Toinen lähde, joka tutustui asiakirjoihin, kertoi Fox Newsille, että ”näitä tietoja on etsitty satojen, kongressin laillisen valvonnan tarkoituksiin esittämien pyyntöjen voimin, ja ne pidettiin salassa poliittisista syistä – ja siitä uskomuksesta, etteivät he olisi koskaan jääneet kiinni”.

Lähde lisäsi, että Brennanin muistiinpanot ovat merkittäviä, koska ne ovat ”heidän omia sanojaan, kirjoitettuja ja mieleenpainettuja, reaaliajassa”.

Samaan aikaan viime viikolla, senaatin oikeuslautakunnassa pidetyssä kuulemistilaisuudessa Comeylta kysyttiin, saiko hän Clintonia koskevan tutkintalähetteen vuodelta 2016, mutta hän sanoi, etteivät ”kellot soineet”.

”Etkö muista saaneesi tiedustelupalvelulta tutkittavaa vihjettä? 7. syyskuuta 2016, Yhdysvaltain tiedustelupalveluviranomaiset välittivät tutkintalähetteen James Comeylle ja Strzokille koskien Clintonin hyväksymää, Trumpia koskevaa suunnitelmaaa… tarkoituksena tehdä haittaa?” Graham kysyi Comeylta.

”Ei soita kelloja lainkaan”, Comey sanoi.

”On melko upea asia, etteivät kellot soi sen takia”, Graham ampui takaisin. ”Saat tälläisen tiedusteluyhteisön tutkimuksen katsottavaksesi, joka koskee Clintonin kampanjaa, joka yrittää saada aikaan häiriötekijöitä ja syyttää Trumpia venäläiseksi agentiksi tai venäläiseksi vasikaksi.”

Graham kyseenalaisti ”kuinka kaukaa haettua tämä on”, viitaten siihen tosiasiaan, että Clintonin kampanja ja demokraattinen kansallinen komitea palkkasivat asianajotoimisto Perkins Coien välityksellä Fusion GPS:n ja entisen brittiläisen tiedustelupäällikön, Christopher Steelen, kirjoittamaan ja kokoamaan tietoja kiistanalaiseen ja vahvistamattomaan Trumpin vastaiseen asiakirjaan.

Asiakirja-aineisto sisältää syytöksiä väitetyistä siteistä Donald Trumpin ja Venäjän välillä. Syytökset ovat olleet perustana ulkomaisen tiedustelupalvelun valvontalain (FISA)todisteissa Trumpin entistä kampanja-avustajaa, Carter Page:a vastaan.

Comey väitti, että viittaus ei kuulostanut tutulta.

Samaan aikaan edustajanhuoneen tutkintakomitean jäsen Devin Nunes, Kalifornia, kutsui tietoja ja mahdollisesti tulevia asiakirjoja ”savuaviksi aseiksi”.

”Nämä taustalla olevat asiakirjat, joita nyt olemme nähneet, ja olen nähnyt vain muutamia niistä – ne ovat savuavia aseita”, Nunes sanoi ”Sunday Morning Futures”:lle tällä viikolla. ”Nämä tiedot on ehdottomasti saatettava Yhdysvaltain kansalaisten saataville.”

Nunes lisäsi, että on olemassa ”vielä lisää taustalla olevia todisteita, jotka tukevat” Ratcliffen julkaisemaa tietoa. Hän kutsui sitä aikaa, jonka presidentin liittolaiset käyttivät saadakseen tiedoista turvaluokituksen poistettua ja sen jälkeen ne julkiseksi, ”hämmentäväksi”.

”On ollut erittäin vaikea tehtävä päästä pohjalle asti, koska virkamiehet ovat korruptoituneita”, Nunes sanoi.

Oikeusministeri Bill Barr nimitti viime vuonna Yhdysvaltain Connecticutin asianajajan John Durhamin tutkimaan FBI:n Venäjä -syytöksen alkuperää. Tämä tapahtui pian sen jälkeen, kun erityisneuvonantaja Robert Mueller saattoi päätökseen vuosia kestäneen tutkintansa siitä, toimiko (Trumpin) kampanja venäläisten kanssa, vaikuttaakseen vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

On epäselvää, otetaanko näitä tietoja huomioon osana Durhamin tutkimusta.

Lähdelinkin kautta juuri julkaistuihin Brennanin muistiinpanoihin.

LINDA K.

LÄHDE: Fox News

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *