Viime viikolla Yhdysvaltain Senaatin oikeuskomitean puheenjohtaja, senaattori Lindsey Graham (rep.) julkaisi Kansallisen Tiedustelupalvelun päälliköltä John Ratcliffelta saamansa kirjeen, joka jäi tiedotusvälineissä aika vähälle huomiolle. Kirje koski FBI:n Crossfire Hurricanen käsittelyä; heidän salaisia ​​tiedustelututkimuksiaan Trump-kampanjasta, jota entinen oikeusministeriön erikoistutkija Robert Mueller oli vuosikaudet (tuloksetta) tutkinut.

(Crossfire Hurricane oli FBI:n koodinimi Trump-Venäjä- tutkimukselle. Spygateksi taas kutsutaan tilannetta, jossa selvisi että Venäjä ei sekaantunut Trumpin vaalityöhön mitenkään, vaan Trumpin valikampanjaa vakoili Obaman hallinto.)

Jokainen, joka seurasi Spygate-skandaalia, tietää, että tutkimuksen tahrasi poliittinen motivaatio estää Donald Trumpin ehdokkuus ja sitten presidenttiys. Grahamin mukaan Ratcliffe toimitti seuraavat tiedot Oikeuslaitoksen valiokunnalle:

”Heinäkuun lopulla 2016 Yhdysvaltain tiedustelupalvelut saivat tiedot Venäjän tiedustelupalvelulta sisältäen tiedon, että Yhdysvaltain presidenttiehdokas Hillary Clinton oli hyväksynyt kampanjasuunnitelman nostattaakseen skandaalin Yhdysvaltain presidenttiehdokas Donald Trumpia vastaan ​​sitomalla hänet Putiniin ja venäläisten väitettyyn Kansallisen Demokraattisen komitean hakkerointiin. Tiedustelupalvelu ei tiedä tämän väitteen paikkansapitävyyttä eikä sitä, missä määrin Venäjän tiedusteluanalyysi saattaa heijastaa liioittelua tai valheellisuutta. ”

”Käsinkirjoitettujen muistiinpanojensa mukaan Tiedustelupalvelun entinen johtaja Brennan tiedotti myöhemmin presidentti Obamalle ja muille korkean tason kansallisen turvallisuuden virkamiehille tiedustelutiedoista, mukaan lukien Hillary Clintonin väitetty hyväksyntä 26. heinäkuuta 2016 yhden hänen ulkopolitiikan neuvonantajansa ehdotukseen pilkata Donald Trumpia sekoittamalla hänet skandaalin väittäen Venäjän turvallisuuspalvelujen puuttuneen asiaan.”

”Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset lähettivät 7. syyskuuta 2016 FBI:n johtajalle James Comeylle ja vastatiedustelun apulaisjohtaja Peter Strzokille tutkimuksen: ”U.S. presidenttiehdokas Hillary Clintonin hyväksyntä suunnitelmalle, joka koskee U.S. presidenttiehdokasta Donald Trumpia ja venäläisiä hakkereita sotkeutumassa Yhdysvaltain vaaleihin, keinona harhauttaa yleisöä (Hillaryn) yksityisen sähköpostipalvelimen käytöstä.”

Parlamentin tiedustelukomitean jäsen Devin Nunes esiintyi eilen Maria Bartiromon tv-ohjelmassa korostaakseen näitä havaintoja ja kahta muuta asiakirjajoukkoa, jotka hän haluaa julkistaa; muistiot kuulusteluista jotka FBI suoritti epäonnistuneen asiakirja-aineiston lähteen Christopher Steelen kanssa, ja edellä mainitun Ratcliffe-muistion taustalla olevan tiedon luovuttaminen.

Presidentti Donald Trump pyrkii poistamaan salausluokituksen Venäjän tutkintaan liittyvistä asiakirjoista. Jo kun hän oli toipumassa koronaviruksesta Walter Reedin kansallisessa sotilaskeskuksessa, hänen esikuntapäällikkönsä sanoi maanantaina:

”Tänä aamuna olemme jo käyneet pari keskustelua asioista, jotka hän haluaa tehdä”, sanoi henkilöstöjohtaja Mark Meadows Fox & Friends -lehden haastattelussa.

”Ehdottomasti hän on jo antanut minulle tehtäväksi saada salausluokitus poistettua jatkaakseni joitain Devin Nunesin ja muiden pyyntöjä.”

https://bongino.com/president-trump-working-on-declassifying-spygate-documents-from-hospital

By B. Susi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *