Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump ja ensimmäinen nainen Melania Trump ilmoittivat lokakuun ensimmäisenä päivänä olevansa covid-19 positiivisia ja jäävänsä karanteeniin Valkoiseen Taloon.

Presidentin lääkäri, Navy commander Sean P. Conley julkaisi tiedotteen, jonka mukaan presidentin oireet ovat lieviä ja hän odottaa presidentin jatkavan velvollisuuksiaan häiriöttä karanteenin aikana. Hän ilmoittaa, jos presidentin tilanne muuttuu.

Näkyviä seurauksia presidentti Trumpin karanteenista ovat paitsi maailman johtajien ”parane pian”-twiitit, myös Yhdysvaltain ilmatilaan ilmaantuneet E-6B lentokoneet, jotka näkyivät lentoseurantajärjestelmissä 30 minuuttia ennenkuin presidentti, armeijan ylipäällikkö, ilmoitti karanteenistaan.

Twitterissä asianharrastajien kesken tätä pidettiin merkkinä siitä, että Yhdysvalloissa on käynnistetty ”Take Charge and Move Out”(TACAMO) puolustusprotokolla, joka laukaisee mm.Yhdysvaltain ydinaseiden hallintaan tarvittavat viestintäryhmät. Presidentin äkillinen toimintakyvyttömyys voidaan nähdä mahdollisten vihollisten mahdollisuutena hyödyntää tilannetta.

Yhdysvaltain avoimen lähdekoodin tiedusteluharrastaja Tim Hoogan twiittasi tunnistaneensa koneet lentojen seurantakartoista. Hän sanoi ”Odotin niiden ilmestyvän esiin, jos hän (presidentti) antaa positiivisen tuloksen.”

”E-6B on kone, jolla on kyky määrätä tappamaan kaikki maan päällä, jos joku hyökkää Yhdysvaltoihin ydinaseilla. (Koska vastaisku tuhoaisi loputkin maan päältä.) ”Se voi puhua merenalaisille ohjuksillemme vaikka Washington DC olisi jo tuhoutunut.”


E-6B Mercuryt on suunniteltu toimimaan sodanjohtotehtävissä ilmassa, jos maasta käsin ei voi enää toimia.

Yhden E-6B:n havaittin lentävän pitkin itärannikkoa ja toisen Oregonin yllä. Kolmas havaittiin nousevan Oklahomasta ja lentävän Texasin yllä. Näin monta lentävää sotakomentokeskusta ei yleensä nähdä yhtä aikaa ilmassa. Tosin sotilaskoneet eivät välttämättä näy tavallisessa Flightradar-sovelluksessa lainkaan. Nämä koneet haluttiin näyttää maailmalle.

Twitterin riehaannuttua koneiden ilmaantumisesta, Pentagon tiedotti lentojen olevan ennalta suunniteltuja, eivätkä liity presidentin tilaan mitenkään. Tosin niiden näkyminen seurantakartoissa oli tarkoituksellista ja liittyvän maanpuolustukseen.

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence vaimoineen on testattu covid-negatiiviseksi. Mikäli sekä presidentti, että varapresidentti estyisivät sairauden takia hoitamasta tehtäviään, tilalle astuisi puhemies Nancy Pelosi.

By B. Susi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *