Angela Merkel on valppaana, kun Saksan keskuspankki – Bundesbank – varoitti, sen että talouteen on tulossa vielä ”suuri sokki”, sen lisäksi, että EU on vasta kohtaamassa ”pahimmat” koronaviruksen aiheuttamat talousvaikutukset.

Yksi Saksan keskuspankin johtajista antoi tänä aamuna kauhistuttavan, talouteen liittyvän varoituksen Angela Merkelille ja EU:lle. Keskustellessaan CNBC:n kanssa, Bundesbankin johtokunnan jäsen Joachim Wuermeling varoitti, että ”suurin shokki on vielä tulossa”. Hän esitti varoituksensa optimististen väitteiden jälkeen, joiden mukaan euroalue, jota Saksan teollisuuden toimiala johtaa, on jo matkalla kohti nopeaa talouden elpymistä.

Wuermeling kertoi CNBC:lle: ”(Korona)rajoitusten vaikutukset eivät ole vielä näkyvissä. Sillä voi olla viivästynyt vaikutus pankkeihin. Mutta tämä isku tulee.” Hän sanoi, että talouden sokkia oli ”erittäin vaikea ennustaa” talouksien tuntiessa painetta ”päästä eroon pelastusrenkaana toimivasta ylimääräisestä elvytyksestä”.

Saksan ylin pankkiiri lisäsi: ”Näemme talouden kokonaisuudessaan olevan elpymässä nopeasti, mutta suurin, pankeille pahin järkytys, on vielä tulossa. ”Sitä on hyvin vaikea ennustaa, koska sokki on niin epäsymmetrinen.” Hän jatkoi: ”Kukaan ei tiedä, milloin yritykset joutuvat niin suuriin vaikeuksiin, etteivät ne pysty maksamaan lainojaan takaisin. ”Odotamme suurimpia aaltoja syksylle ja ensi vuoden alkuun, mutta ne voivat laajentua myös koko ensi vuoteen.”

Tämä tapahtui sen jälkeen, kun uusi taloustutkimus oli antanut viitteitä euroalueen teollisuuden elpymisen vauhdittumisesta viime kuussa, lähinnä Saksan vahvuuden takia. Päivityksessä väitettiin, että Saksan tehtaiden kysyntä kasvoi joidenkin koronavirusrajoitusten lieventämisen jälkeen. Saksan hallitus laajensi äskettäin taloudellisen tuen toimenpidepakettiaan, muun muassa jatkamalla lomautussuunnitelmaansa vuodella.

Viime kuussa Bundesbankin pääjohtaja Jens Weidmann, varoitti että EU:n talous vaarantuu tullessaan liiallisen riippuvaiseksi koronaviruspandemian puhkeamisen jälkeen tarjotun, massiivisen finanssi- ja rahataloudellisen tuen johdosta. Hän kritisoi EU:n suunnitelmaa laskea liikkeeseen 750 miljardia euroa uutta velkaa sen uudelle elvytysrahastolle, ja vaati valtavan taloudellisen tuen vähentämistä pian.

Weidman sanoi, että valtava elvytys saattoi luoda ”eräänlaisen velkailluusion”, koska rahaa ei sisällytetä valtionvelan lukuihin. Hän sanoi: ”On tärkeää, että kaikki toimenpiteet, myös ylimääräset sellaiset, ovat selvästi ajallisesti rajoitettuja. ”Valtio toimi nopeasti ja kattavasti koronakriisissä. Kriisitilasta poispääsyn löytäminen on yhtä tärkeää. ”

Euroopan komissio ilmoitti heinäkuussa julkaistussa kesän talousennusteessaan, että koronaviruspandemian syöstyä liittouman ”syvään taantumaan”, odotetaan EU:n talouden supistuvan 8,7 prosenttia vuonna 2020.

LINDA K.

LÄHDE:EXPRESS.CO.UK

One thought on “Saksan keskuspankki antaa kauhistuttavan varoituksen Merkelille ja EU:lle: ”Suuri shokki on tulossa!””
  1. Tämä on ollut tulossa jo pitkään,odotettiin,milloin taivas putoaa niskaan,nyt se tapahtuu,eikä siihen ole muuta ratkaisua kuin eroonpääsy Euroopan unionista välittömästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *