Presidentti Trump sanoi maanantaina, että hän on supistanut listaansa potentiaalisten, Korkeimman oikeuden tuomariehdokkaiden nimet viiteen ihmiseen. Trump lupasi ilmoittaa valitsemansa henkilön nimen perjantaihin tai lauantaihin mennessä, jotta edesmenneen tuomarin, Ruth Bader Ginsburgin virka voidaan täyttää.

Fox Newsille antamansa erikoishaastattelun aikana presidentti sanoi, että senaatin lopullinen äänestys hänen valitsemansa ehdokkaan puolesta, tulisi järjestää ”ennen vaaleja” ja ”sen pitäisi tapahtua nopeasti”.

Ginsburg, 87, kuoli perjantaina metastaattiseen haimasyöpään liittyvien komplikaatioiden vuoksi.

”Perusajatus on se, että me voitimme vaalit, joten meillä on velvollisuus tehdä se, mikä on oikein ja toimia niin nopeasti, kuin mahdollista,” Trump sanoi. Presidentti sanoi että hän antaa ilmoituksensa loppuviikolla, riippuen siitä, milloin edesmenneen tuomarin muistotilaisuus on.

”Luulen, että se on perjantai tai lauantai, ja me haluamme osoittaa kunnioitusta. Näyttää siltä, että meillä on palvelus torstaina tai perjantaina, ja, kaikella kunnioituksella tuomari Ginsburgia kohtaan, meidän pitäisi odottaa muistotilaisuuksien olevan ohi,” presidentti sanoi.

Presidentin ehdokasluetteloon sanotaan kuuluvan muun muassa tuomari Amy Coney Barrett Yhdysvaltain 7. piirin hovioikeudesta, Yhdysvaltain 11. piirin hovioikeuden tuomari Barbara Logoa ja Yhdysvaltain 4. piirin tuomari Allison Jones Rushing.

Presidentti kehui listansa potentiaalisia ehdokkaita ”erinomaisiksi” ja ”kaikkia erittäin fiksuiksi”. ”Ei ole väliä kuinka asiaa katsoo, nämä ovat maan hienoimpia ihmisiä – nuoria, melko nuoria suurimmaksi osaksi”, presidentti sanoi. Barrett on 48, Lagoa 52, Rushing 38, ja presidentin muiden potentiaalisten ehdokkaiden ikä on epäselvä.

”Nämä ovat älykkäitä ihmisiä, älykkäimpiä nuoria, haluat mennä valinnassasi nuoriin, koska he ovat siellä pitkään”, Trump sanoi ja lisäsi, että hänen ehdokkaansa ”noudattaa perustuslakia”, on ”hyvä ihminen” ja omaa ”erittäin, erittäin korkeat moraaliset arvot”.

Presidentti sanoi, että hänen mielestään ”lopullinen äänestys olisi tehtävä, rehellisesti sanottuna, ennen vaaleja”.

Vain muutama tunti sen jälkeen, kun Ginsburgin kuolema ilmoitettiin perjantaina, senaatin enemmistöjohtaja Mitch McConnell, R-Ky, vannoi, että Trumpin ehdokas korkeimpaan oikeuteen Ginsburgin viran täyttämiseksi, ”tulee Yhdysvaltain senaatin saliin äänestettäväksi”.

McConnellin kommentit sytyttivät poliittisen myrskyn, joka sai jopa parlamentin puhemiehen Nancy Pelosin sanomaan, ettei hän poissulje mahdollisuutta virkarikossyytteen nostamiseksi ja Trumpin ehdokkaan estämiseksi.

”Olen kuullut, että jos [nimitän], he aikovat syyttää minua, joten he syyttävät minua siitä, mitä minun on perustuslaillisesti tehtävä”, Trump sanoi. ”Jos he tekevät niin, voitamme kaikki vaalit.”

Hän lisäsi: ”Jos he tekevät sen, luulen, että numeroni nousevat, luulen, että voitamme kaikki vaalit, luulen, että voitamme takaisin parlamentin, luulen, että voitamme parlamentin joka tapauksessa . ”

Presidentti jatkoi, että ”vaalien häviämisellä on seurauksia”. ”Tämä tarkoittaa, että toinen osapuoli saa valita korkeimman oikeuden tuomarit, se on iso juttu”, hän sanoi. ”Se antaa tunnelmaa. Olen erittäin onnekas, koska harvoin presidentillä on tämä mahdollisuus. ”
Hän lisäsi: ”Tässä, yhden kauden aikana, saan valita kolme.” Presidentti nimitti ja senaatti vahvisti nykyisen korkeimman oikeuden tuomarit Neil Gorsuchin ja Brett Kavanaughin ensimmäisellä toimikaudellaan.

Trump myönsi kuitenkin, että ”riippumatta siitä kenet” hän valitsee ehdokkaaksi, ”riippumatta siitä, kuinka loistava (ehdokas on)”, demokraatit ”sanovat tämän olevan kauheaa.” ”Ei ole väliä, kuinka hieno tämä henkilö on, he eivät pidä kyseisestä henkilöstä”, presidentti sanoi.

Sillä välin, Trump sanoi, republikaaneilla on ”valtava määrä aikaa” vahvistaa uusi korkeimman oikeuden tuomari ennen vaalipäivää. ”Mielestäni se olisi hyvä republikaanipuolueelle ja hyvä kaikille”, hän sanoi.

LINDA K.

LÄHDE: Fox News

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *