FBI:n entinen johtaja James Comey todistaa Yhdysvaltain senaatin oikeusasiainvaliokunnan edessä 30. syyskuuta 2020.

Oikeusasiainvaliokunnan puheenjohtajan Lindsey Grahamin (RSC.) mukaan, Comeyn todistus koskee johtamansa toimiston tutkimuksia, jotka liittyivät Venäjän epäiltyyn sekaantumiseen Usan presidentinvaaleihin ja Trumpin kampanjaan. ”Tilinteon aika on lähellä… James Comey on suostunut saapumaan senaatin oikeusvaliokunnan eteen”, Graham kertoi Fox Newsille. ”Häntä kohdellaan kunnioittavasti, mutta häneltä kysytään tiukkoja kysymyksiä.”

Graham sanoi, että valiokunnan henkilökunta neuvottelee edelleen FBI:n entisen varajohtajan Andrew McCaben kanssa, yrittääkseen saada häntä todistamaan ilman haastetta. Entinen erityisneuvonantaja Robert Mueller on kieltäytynyt antamasta todistusta asiassa, joka liittyy hänen noin kaksi vuotta kestäneisiin tutkimuksiinsa Graham lisäsi.

Senaatin oikeusasiainvaliokunnan demokraatitedustajat ovat painostaneet Muelleria todistamaan. He ovat vaatineet, että jos republikaanit aikovat ottaa selvää FBI:n tekemistä Venäjätutkimuksista tai Muellerin myöhemmistä tutkimuksista, entisen erityisneuvonantajan pitäisi voida tulla selittämään ja puolustamaan työtään valiokunnalle.

Grahamille Comeyn saaminen todistajanaitioon merkitsee askelta eteenpäin. Graham on kuukausien ajan luvannut saada entisen FBI -johtajan todistamaan syyskuussa. Konservatiivit ovat painostaneet häntä toimimaan asiassa nopeammin. Graham on kuukausien ajan tutustunut sekä Venäjäyhteistyö -tutkimuksiin että ulkomaan tiedustelu- ja tarkkailulain (Foreign Intelligence Surveillance Act) perusteella luotuihin oikeusistuimiin.

Comey todisti aiemmin julkisesti senaatin tiedusteluvaliokunnan edessä vuonna 2017, ja puhui parlamentin kahden valiokunnan kanssa suljettujen ovien takana vuonna 2018.

LINDA K.

LÄHDE:THE HILL

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *