Usein kouluhistoria ei ole se mikä kertoo totuuden, sanotaan myös, että koulu tyhmentää. Kouluhan todellisuudessa kasvattaa järjestelmän osaajia, sääntöjä kumartavia älykköjä. Onko suomalaisten älykkyys siis suomalaisten tuhoksi?

Moni on löytänyt suurempia totuuksia kirjoista, ja tässä yksi todellinen aarre.

Vuonna 1984 (engl. Nineteen Eighty-Four) on englantilaisen George Orwellin vuosina 1945–1949 kirjoittama romaani, joka julkaistiin 1949. Sitä on pidetty Aldous Huxleyn Uljaan uuden maailman ohella yhtenä 1900-luvun merkittävimmistä tulevaisuusfiktioista. Teosta sanotaan myös 1900-luvun kuuluisimmaksi englantilaiseksi romaaniksi[1]. Kirjasta on julkaistu kaksi suomennosta, ensimmäinen vuonna 1950 ja uusi suomennos 1999. Vuonna 1984 sijoittuu dystopiaan, Oseania-nimiseen valtioon. Henkilöpalvonnan kohteena oleva diktaattori nimeltä Isoveli valvoo kansalaisten kaikkia liikkeitä. Päähenkilö Winston Smith on virkamies Totuusministeriössä, joka väärentää historiaa vallanpitäjien haluamaksi. Kirjan maailmasta on tullut totalitaristisen yhteiskunnan vertauskuva. Kirjassa kuvataan valtion tapaa valvoa kansalaisia heidän yksityisyydestään välittämättä ja kykyä muokata yleistä mielipidettä vallanpitäjien kulloistenkin etujen mukaan. Kansalaisten valvonta huipentuu uuskieleen, jota käyttäen on jopa mahdotonta ajatella väärin, koska kielestä puuttuvat Puolueelle vahingollisten ajatusten ilmaisuun tarvittavat sanat.

LÄHDE: Wikipedia

Seuraava video kuvaa tilannetta jossa me nyt todellisuudessa elämme. Mielipiteitämme muokataan, toisinajattelijat tuomitaan. Ihmettelen, jopa ihailen Orwellin kauaskantoista kykyä ajatella, ja jopa nähdä maailmaa. Voimme jokainen rohkeasti jo alkaa ihmettelemään, että mille Suomen uljas hallitus työskentelee.

Seuraavassa Rapsodia Suomi -video suomitekstein, ja tietysti saatetekstin kera.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *