Sundance-elokuvajuhlien perustaja tuomittiin lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kirjoitti Variety heinäkuussa 2019, By Dave McNary

Sundance-elokuvajuhlien perustajana toiminut Sterling Van Wagenen on tuomittu vähintään kuudeksi vuodeksi vankeuteen, syyllistyneenä lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Tuomari Robert Griffin antoi rangaistuksen Utahin tuomioistuimessa. Hän sanoi menettelyn aikana toivovansa, että ehdonalaistalautakunta pitää 72-vuotiaan Van Wagenenin vankilassa pidempään kuin vähimmäismäärä on.

Griffin kiitti myös nuorta uhria ilmoituksesta, jossa hän kertoo Van Wagenen kosketelleen häntä vuosina 2013-2015. Van Wagenea syytettiin 2. huhtikuuta 2019 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, alkaen vuodesta 2013, kun lapsi oli seitsemänvuotias.

Sundance-instituutti antoi huhtikuussa lausunnon, jossa tuomittiin Van Wagenen, hän oli eronnut elokuvaprofessorina maaliskuussa Utahin yliopistosta, sen jälkeen kun hän myöntää nauhoituksessa alaikäisen ahdistelun vuonna 1993, Daily Utah Chronicle -lehden mukaan.Tallenteen julkisti Totuus ja Läpinäkyvyys -säätiö, joka ylläpitää MormonLeaks-foorumia ilmiantajille ”myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkossa.”

Van Wagenen perusti Sundance-elokuvajuhlat Robert Redfordin kanssa vuonna 1978. Van Wagenen oli Redfordin tuotantoyhtiön johtaja. Festivaalista tuli virallisesti Sundance-elokuvafestivaali vuonna 1991. Van Wagenen tuotti 1985-draaman ”The Trip to Bountiful”, josta Geraldine Page voitti Oscar-palkinnon parhaana näyttelijänä.

New York Times uutisoi aiheesta 28. huhtikuuta 2019 otsikolla,

”Kuinka väärinkäytön uhrin rohkeus, sekä kätketty iPhone johtivat Sundance-perustajan pidätykseen”

 

 

Sean Escobar oli odottanut hetkeä yli neljännesvuosisadan. Viimein herra Escobar istui ruokasalin pöydässä Sterling Van Wagenenin, Sundance-elokuvajuhlien perustajan ja arvostetun Mormon-yhteisön hahmon kanssa, ja kysyi häneltä hetkestä, joka oli häirinnyt häntä 13-vuotiaasta lähtien.

Van Wagenen pyysi anteeksi ja sanoi, että hän oli kokenut vaikeuksia urallaan ja avioliitossaan ja kamppaileensa masennuksen kanssa. Hän kuulosti vilpittömältä ja katuvalta. Hän lupasi uudestaan ​​ja uudestaan, ettei hän ollut koskaan ennen tai sen jälkeen tehnyt mitään sellaista.

Escobar muistelee lehtiartikkelissa seuraavaa:

”Keskellä yötä herra Escobar oli herännyt vain huomatakseen, että herra Van Wagenenin käsi on hänen housuissaan, ​​ja silittävän hänen sukupuolielimiään. Herra Escobar toivoi herra Van Wagenenin lähtevän. Herra Van Wagenen veti kätensä pois, mutta muutama minuutti myöhemmin hän jatkoi.” -Muistelee herra Escobar

Söpöläiset (Cuties) sai myös ensi-iltansa 23. tammikuuta 2020 Sundancen elokuvajuhlilla, missä se voitti parhaan kansainvälisen ohjauksen palkinnon. Elokuva on syystäkin saanut runsaasti kritiikkiä. Netflix osti elokuvan maailmanlaajuiset levitysoikeudet. Se tuli katsottavaksi Netflix-suoratoistopalvelussa 9. syyskuuta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *