Lähes kolme vuotta sitten, lokakuussa 2017 ilmaantui internettiin nimimerkki ”Q” anonyymille amerikkalaisfoorumille. (Kirjoittaminen ei vaadi oman nimen kertomista tai rekisteröitymistä, foorumilla ollaan anonyyminä eli Anonina.) Ensimmäinen viesti kiinnitti huomion, se kuului: ”Hillary Clinton will be arrested between 7:45 AM – 8:30 AM on Monday – the morning on Oct. 30, 2017.” Samana päivänä tuli seuraava viesti:

Mockingbird
HRC detained, not arrested (yet).
Where is Huma? Follow Huma.
This has nothing to do w/ Russia (yet).
Why does Potus surround himself w/ generals?
What is military intelligence?

Ensimmäiset kiinnostuneet lähtivät etsimään vastauksia viestien kysymyksiin. Nyt viestejä on tullut 4714 kappaletta ja niitä seuraavat jo kymmenet miljoonat ihmiset. Viestit ovat vihjeitä ja kysymyksiä, kuvia ja linkkejä. Ne kiinnittävät huomiota asioihin ja yksityiskohtiin joita muuten ei ehkä huomaisi ja mistä ns. valtamedia ei kerro mitään. Tällä tavalla tuntuu aukeavan ”suurempi kuva” kuin mitä televisio kertoo, ja alkaa muutenkin katsoa maailman tapahtumia eri tavalla. ”Miksi juuri tänään sattui ampumavälikohtaus kahvilassa? Miksi juuri tuo kahvila? Miksi tuossa haastatellaan samaa henkilöä joka oli myös siellä kouluampumisjutussa? Onko hän kriisinäyttelijä? Mikä on oikeasti totta?”

Q:n viestejä, ”droppeja” lukevat ihan kaikenlaiset ihmiset. Heillä ei ole johtajaa, eikä järjestäytynyttä organisaatiota, joten he eivät ole kultti, eivätkä lahko. Heidän nähdäkseen on käynnissä Suuri Herääminen; The Great Awakening, jossa ihmiset havahtuvat kyseenalaistamaan olemassaolevan narratiivin – osa kyseenalaistaa myös Q:n ja Trumpin tarkoitusperät. Monilla on puhelimessaan sovellus, joka hälyttää, kun uusi droppi tulee. Q droppeja kerätään esimerkiksi qposts.online – sivustolle josta niitä voi lukea järjestyksessä, tai hakea tietyllä järjestysnumerolla ja hakusanalla. Ihmiset jakavat sitten ajatuksia ja näkökulmia erilaisilla foorumeilla ja ryhmissä, ja pohtivat yhdessä Q:n viestien merkityksiä. Droppeja jaetaan sosiaalisessa mediassa hashtagilla #WWG1WGA (Where We Go One, We Go All)

Q ei ole salaliittoteoria, sillä nämä kaikki dropit ovat oikeasti olemassa kenen tahansa luettavissa ja tutkittavissa, ilman mitään salailua. Q on kuitenkin selvästi amerikkalainen, ja viesteissä on paljon isänmaallisuutta; ylpeyttä ja rakkautta omaa maata ja sen nykyistä johtajaa kohtaan. Sillä kun on lukenut Q:n postauksia, on selvää, että kyseessä on presidentti Trumpia lähellä oleva taho. Todennäköisesti kokonainen ryhmä ja todennäköisesti sotilastiedustelun ammattilaisia. Q käyttää paljon sotilassanastoa, mutta ajaa Trump kärkenä maailmanrauhaa. Q:n mukaan maailmaa on ikiajat hallinnut vähemmistö; cabal, deep state tai illuminati, joka palvoo paholaista, uhraa lapsia ja käyttää omistamiaan medioita maailman ihmisten maailmankuvan muodostamiseen ja heidän mielipiteidensä muokkaamiseen. Tarkoitus on hallita maailmaa pelon avulla, eikä kenelläkään varmaan ole mennyt ohi vuoden pelottavin asia, koronavirukselle altistuminen. Sitä todella työnnetään joka mediasta sellaisella vauhdilla, ettei kukaan edes ehdi kyseenalaistamaan asiaa.

Qanonista puhuvia, kertovia ja twiittaavia henkilöitä ja ryhmiä suljetaan koko ajan Facebookista, YouTubesta ja Twitteristä. (Kuka omistaa ne?) Heitä leimataan sekä ”äärioikeistoksi” että ”kommunisteiksi” (päättäkää jo) ja heitä pidetään vaarallisina nykyiselle maailmankuvalle. Jos jonkun tahon suuri pelko on se, että ihmiset heräävät ajattelemaan itse ja kyseenalaistamaan sitä, mitä heille joka ilta tarjoillaan puoli yhdeksältä, niin kyseinen taho varmaan pitää Q:ta vaarallisena. Q:n dropit eivät ole kertaakaan kehottaneet lähtemään kadulle mellakoimaan tai vahingoittamaan ketään, vaan korkeintaan jakamaan meemejä, ja nehän ovat hauskoja, eikö?

Q ja presidentti Trumpin twiitit kertovat ihmisille sen, mitä ”valevaltamedia” ja ”fake news” eivät kerro. Qanonit katsovat Valkoisen Talon lehdistötilaisuudet suorina lähetyksinä, sillä he ovat huomanneet, ettei seuraavan päivän lehti kerro asiaa ollenkaan niin, kuin se alunperin meni. He elävät sukulaisten ja työkavereiden joukossa, jotka naureskelevat Trumpin ajatukselle ruiskuttaa desinfiointiainetta suoneen. He ihmettelevät, miksi ihan järkevät ihmiset eivät ole koskaan miettineet miksi media järjestelmällisesti kertoo vain huonoja asioita presidentti Trumpista?

Anonit tietävät miksi. Deep State, Cabal tai Illuminati – mitä nimeä haluaa käyttää- on totta. Mielestäsi käydään sotaa. Trump on tullut lopettamaan sen; ”kuivaamaan suon.” Tässä ei ole kyse vain republikaaneista ja demokraateista, vaan ikiaikanen hyvä vastaan paha. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Kuten droppi 1834 sanoo:

THEY NEVER THOUGHT SHE WOULD LOSE.
NOW THEY ALL LOSE.
Q+

Luettuasi tämän, kyseenalaista kaikki ja etsi tieto itse, jos kiinnostaa.

Q – The Plan to Save the World

EDIT. 19.10.2020 Q droppi 4881 sanoo että on ”Q” ja on ”Anoneita” mutta ei ole olemassa sellaista kuin ”Qanon.”

By B. Susi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *