Suomessa Iltalehti uutisoi aiheesta 27.7.2020 tiivistetysti seuraavasti:

”Pentagon lupasi julkistaa uusia ufo-havaintoja – USA:lla on hallussaan materiaaleja, joita ihminen ei pysty valmistamaan. Jopa presidentti Trump on ylpeillyt sillä, että tietää Roswellista ”erittäin kiinnostavia asioita. Salaliittoteoria jäi elämään ja monet uskovat, että Roswellissa säilytetään muukalaisten ruumiita ja avaruusaluksia.Täysin puhtaat jauhot eivät armeijalla olleet pussissa. Vuonna 1994 kerrottiin, että ilmapallo oli osa salaista Mogul-hanketta, jolla pyrittiin havaitsemaan Neuvostoliiton ydinkokeet. Ufoja havaitaan koko ajan. Siis tunnistamattomia lentäviä esineitä. Kokonaan toinen asia on, ovatko nämä tunnistamattomat kohteet peräisin maapallon ulkopuolelta. Pentagon julkaisi tapauksesta videoita tämän vuoden huhtikuussa. Pentagon myönsi, että ei tiedä mistä oli kyse ja vahvisti, että videot ovat sen lentäjien kuvaamia.”

Fox News antoi kuitenkin huomattavasti laajemman julkaisun aiheesta elokuussa;

Pentagonin UFO-ilmoitus on ’jännittävä’ ja herättää ’kiistoja’. Asiantuntija: ”Pentagonin ilmoituksessa on ristiriitoja”.

Pentagonin ilmoitus työryhmän perustamisesta tunnistamattomien esineiden ”havaitsemiseksi, analysoimiseksi ja luetteloimiseksi” on erään asiantuntijan mukaan tervetullut lisä nyt hyvin julkiseen UFO-etsintään, vaikkakin sillä on omat kiistansa.

”Tuen tätä aloitetta, joka oikeutetusti kehittää asioita turvallisuuden kannalta”, sanoi Nick Pope, entinen työntekijä ja UFO-tutkija Ison-Britannian puolustusministeriössä, sähköpostitse Fox Newsille. ”Vaikka käydään keskustelua siitä, mitä tämä tarkalleen tarkoittaa – maininta luvattomista ilma-aluksista, jotka tekevät hyökkäyksiä harjoitusalueille, kuulostaa suhteellisen arkipäiväiseltä – UAP [tunnistamattomat ilmailmiöt] on virallinen termi sille, mitä tiedotusvälineet ja yleisö kutsuvat UFOiksi, joten mielestäni ei ole epäilystäkään tehtävän todellisesta luonteesta. ”

Vaikka Pope oli innoissaan julkisesta vahvistuksesta, hän osoitti yhden merkittävän ristiriidan Pentagonin ilmoituksen kanssa. ”Tiedustelulupa varainhoitovuodelle 2021 viitattuun työryhmään, olisi jo toiminnassa” totesi puolustusministeriössä vuosina 1991-1994 työskennellyt Pope.
Ei ole vielä selvää, miten tämä uusi työryhmä liittyy edistyneeseen ilmailu- ja avaruusuhkien tunnistusohjelmaan (AATIP). Pope mainitsi ”entiset puolustusvirkailijat”, jotka olivat mukana UFOihin liittyvässä työssä. AATIP perustettiin vuonna 2007 entisen senaattorin Harry Reidin käskystä, Fox News kertoi aiemmin. Se ilmoitti lopettaneen toimintansa vuonna 2012, mutta vuonna 2017 New York Times ilmoitti, että puolustusministeriö tutkii edelleen tunnistamattomia lentäviä esineitä.

AATIP: n entinen johtaja Luis Elizondo on aiemmin sanonut, että ihmisten tulisi kiinnittää huomiota hallituksen esittämiin kommentteihin ufoista.

”Se, mitä lentäjät tapasivat sinä päivänä, uhmaa kaikkea logiikkaa, ja nykyisen käsityksemme aerodynamiikasta”, Elizondo kirjoitti Fox News -lehdessä Yhdysvaltain laivaston lentäjien kohtaamisesta vuonna 2004. Yhdysvaltain laivasto julkaisi videot näistä tapaamisista julkisesti huhtikuussa 2020 sen jälkeen, kun niitä oli jaettu julkisesti vuosia.

Perjantaina DoD ilmoitti toivovansa ”parantaa ymmärrystään ja saada käsityksen UAP:n luonteesta ja alkuperästä. Työryhmän tehtävänä on havaita, analysoida ja luetteloida UAP:ita, jotka uhkaavat Yhdysvaltain kansallista turvallisuutta”

Senaatin tiedustelukomitean puheenjohtajana toimiva Floridan senaattori Marco Rubio käski kesäkuussa kansallisen tiedustelupäällikön, puolustusministerin ja muut virastopäälliköt kokoamaan tietoja ”tunnistamattomasta ilmiöstä ilmakehässä”. ”Komitea on edelleen huolissaan siitä, että liittovaltion hallituksessa ei ole yhtenäistä ja kattavaa prosessia tunnistamattomien ilmailmiöiden tiedustelutietojen keräämiseksi ja analysoimiseksi mahdollisesta uhasta huolimatta”, lainsäätäjät kirjoittivat raportissa.

”Komitea ymmärtää, että asiaankuuluva tiedustelu voi olla arkaluonteista; Komitea katsoo kuitenkin, että tietojen jakaminen ja koordinointi tiedusteluyhteisössä on ollut epäjohdonmukaista, ja että vanhemmat johtajat eivät ole kiinnittäneet huomiota tähän asiaan”, he lisäsivät. Heinäkuussa Times kertoi, että pieni joukko valtion virkamiehiä, Reid mukaan lukien, ja tutkijat uskovat ”määrittelemättömän alkuperän” esineiden törmänneen maahan. Julkaisussa mainittiin astrofyysikko Eric W. Davis, joka työskenteli alihankkijana ja konsulttina Pentagonin UFO-ohjelmassa. Davis, joka nyt työskentelee puolustusurakoitsijana Aerospace Corporationissa, kertoi antaneensa selvitykset selittämättömien esineiden palauttamisesta senaatin asevoimakomitean ja senaatin tiedustelukomitean henkilöstölle 21. lokakuuta 2019 ja 23. lokakuuta 2019. Huhtikuussa Pentagon julkaisi virallisesti videoita ”tunnistamattomista ilmakehän ilmiöistä”, jotka tunnetaan nimillä ”FLIR1”, ”Gimbal” ja ”GoFast”, joita aiemmin olivat kuvanneet laivaston lentokoneet. Materiaali oli levinnyt julkisuudessa jo vuosia. Ne julkaisi alun perin New York Times ja The Stars Academy of Arts & Science, jota johtaa Blink-182: n entinen perustaja Tom DeLonge.

Kun videot julkaistiin, DeLonge sanoi ”UFO: t ovat todellisia” poistetussa tweetissään. Ensimmäinen video tunnistamattomasta esineestä otettiin 14. marraskuuta 2004, F-18:n asekameralla. Toinen video 21. tammikuuta 2015, ja siinä näkyy toinen ilma-alus, jonka ohjaajat kommentoivat kuinka outo se on. Kolmas video otettiin myös 21. tammikuuta 2015, mutta on epäselvää, oliko kolmas video samasta esineestä. Syyskuussa 2019, Yhdysvaltain laivasto tunnusti ensin, että videot sisälsivät tunnistamattomia esineitä, erityisesti ”tunnistamattomien ilmailmiöiden” terminologiaa käyttäen.

Fox News 8.8.2020

https://video.foxnews.com/v/6174546210001

Asiasta on uutisoinut 23.7.2020 myös New York Times. ”Ei enää varjoissa, Pentagonin U.F.O. Yksikkö julkistaa havaintoja Yli vuosikymmenten ajalta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *