Lapsiin kohdistuva ihmiskauppa lisääntyi koronapandemian aikana

Seksuaaliseen hyväksikäyttötarkoitukseen perustuva ihmiskauppa vaivaa edelleen yhteiskuntaamme, ja tutkijat näkevät viimeaikoina lisääntynyttä toimintaa. Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusviraston (Homeland Security) erityistutkijan, Tammy Breitzken mukaan, ihmiskaupan määrä on lisääntynyt pandemian aikana.

Saalistajat  tekevät kaikkensa houkutellakseen uhreja puoleensa, ja paras lähde kontaktointiin on sosiaalinen media. ”Pandemialla on ollut vaikutus, ilmoituksia on tullut lisää. Miehiä, naisia, vanhoja, nuoria. On nuoria, jotka itseasiassa ovat itse ihmiskauppiaita, ja jotka harjoittavat rekrytointia koululaitoksissamme”, Breitzke sanoi.

Yhdysvalloissa toimivan Kadonneiden ja hyväksikäytettyjen lasten kansallisen keskusjärjestön (National Center for Missing and Exploited Children) raporttien mukaan, netissä tapahtuva houkuttelu on kasvanut 93% tämän vuoden tammikuusta kesäkuuhun, verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Ihmiskauppiaat kohdistavat toimintaansa edelleenkin kauppakeskuksiin, elokuvateattereihin ja paikkoihin, joista perheet hakevat apua, kuten ruokapankkeihin. Joissakin tapauksissa uhreja lähestytään lupaamalla rahaa ja työtä. Yksinäiset äidit, joilla on lapsia, ovat yksi kärkikohteista. Ihmissuhde voi antaa ihmiskauppiaalle pääsyn koko perheeseen, mukaan lukien vauvoihin.

Ihmiskauppa on taloudellisesti arvioituna toiseksi kannattavinta toimintaa, mitä laittomiin toimintoihin tulee. ”Voit myydä henkilöä uudestaan ​​ja uudestaan”, Breitzke sanoi, ja jatkaa: ”On ihmisiä, jotka ovat menettäneet työpaikkansa ja etsivät tapaa ansaita tuloja. Jotkut seksikauppaan mukaan joutuneista ihmisistä ovat äärimmäisen haavoittuvassa tilassa, ihmiskauppiaiden rekrytoidessa heitä”.

Vanhempien ja opiskelijoiden tulisi kiinnittää huomiota tunnusmerkkeihin

Kotimaan turvallisuusvirasto yrittää taistella suuntausta vastaan kouluttamalla suurempaa yleisöä. Poliisi, kirkot, yhteisöryhmät ja hotellit saavat säännöllistä koulutusta tunnusmerkkien tunnistamiseksi. Lasten vanhemmat saattavat huomata muutoksia vaatteissa, käyttäytymisessä ja uusien tavaroiden – esimerkiksi matkapuhelimien-  muodossa.

Breitzke sanoo, että joillekin uhreille kehittyy traumasidoksia, jotka johdattavat heidät takaisin vangitsijoidensa luo. Toinen järkyttävä tosiasia on se, että joskus ihmiskauppiaat ovat omia perheenjäseniä. ”Koulutamme terveyspalvelujen tarjoajia, jotta uhrien astuessa sisään, palveluntarjoajat tunnistavat tietyt indikaattorit. Ihmiskauppias on kontrolloinut uhreja, joten uhrit kehittävät traumasidoksia: he ryhtyvät toimiin suojellakseen ihmiskauppiasta, meidän yrittäessämme selvittää, kuka tätä tekee.”

Tärkeintä on että vanhemmat kiinnittävät erityistä huomiota siihen, keihin lapset ovat netissä yhteyksissä. ”Tiedä, mihin lapsesi ovat kirjautuneena, missä he ovat aktiivisena. Kysy heiltä kysymyksiä. Jos et tiedä mitä tietty fraasi tai emojiryhmä tarkoittaa, googleta se,” Breitzke sanoi.

LINDA K.

LÄHDE: KGUN9/ Shawndrea Thomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *