Yhdysvaltain presidentti Donald Trump käsitteli maansa työllisyysnäkymiä perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan. Pelkästään elokuussa Yhdysvalloissa oli syntynyt 1,4 miljoonaa uutta työpaikkaa. Tämä nostaa työllisyyden kasvun ennätyksellisesti yli kymmeneen miljoonaan uuteen työpaikkaan neljän viime kuukauden aikana.
”Vähittäiskaupan alalle tuli 249 000 uutta työpaikkaa, vapaa-ajan ja matkailun sektorille 174 000 uutta työpaikkaa ja teollisuuteen 29 000 uutta työpaikkaa” presidentti Trump luetteli.

Yhdysvaltojen työttömyysaste romahti elokuussa 8,4 prosenttiin. Se on toiseksi suurin yhden kuukauden pudotus, jonka ylitti vain kesäkuun suuri lasku. Ennen keväällä alkanutta COVID-19 pandemiaa ja sen aiheuttamaa työttömyyspiikkiä, Yhdysvaltain työttömyysaste oli ollut jo kauan alle 4 prosenttia.


Kuva: Yhdysvaltain työttömyysaste on laskemassa nopeasti kevään COVID-19 pandemian aiheuttaman äkillisen huipputyöttömyyden luvuista.

By B. Susi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *